Як пережити літо без герпесу і кашлю
Літо, море, гори, перельоти, переїзди, все так гарно починається, але дуже часто після довгоочікуваного сонця на губах вискакує герпес, починається пчихання, кашель, цистит і тому подібні неприємності.
Тому і перед поїздкою, і під час дуже важливо збагачувати раціон амінокислотою-енергетиком -- ЛІЗИНОМ.
Лізин - це незамінна амінокислота: в організмі вона не синтезується і часто виникає її дефіцит.
Лізин посилює стійкість до вірусів і не дає їм можливості розмножуватися (вони активізуються, коли імунітет послаблюється, а послаблюється він від перебуванні на сонці, переїздів, втоми, перекусів у дорозі фаст-фудом і тп).
СИМПТОМИ ДЕФІЦИТУ ЛІЗИНУ:
• відчуття "нема сил"
• втомлюваність.
• почервоніння очей.
• головні болі.
• запаморочення.
• в'ялість.
• знервованість.
• випадіння волосся.
• порушення менструального циклу.
• зниження лібідо.
• схильність до інфекцій.
Лізин також має багато інших корисних "бонусів" для здоров'я та довголіття:
• профілактика атеросклерозу, хвороби Альцгеймера.
• сприяє відновленню кісток, суглобів та зв'язок.
• покращує структуру волосся, робить його більш щільним, гладким.
• підвищує розумову працездатність.
• покращує короткострокову пам'ять (легше згадаєте, чим поснідали)
• сприяє формуванню м'язів і сили.
Де шукати лізин?
Курятина, яйця, молочнокислий сир (творог), йогурт без наповнювачів, чечевиця амарант (дуже багато).
КАША З АМАРАНТА
Амарант - така собі дрібнесенька крупа, з модною назвою.
Простіша і більш звичніша для нашого вуха назва ЩИРИЦЯ (її різновиди поширені, як звичайний бур'ян).
Дуже багата лізином, калієм і холіном.
Таке поєднання робить кашу не лише "противірусною", але й приносить користь мозку, оновлюючи нейрони, тобто однозначно впливає на мозок і всю нервову систему.
Корисна для печінки, зменшує запалення і сприяє позбавленню від накопиченого жиру.
Дуже важлива для нормальної роботи підшлункової залози, оскільки необхідна для синтезу гормона глюкагона (синтезується альфа-клітинами підшлункової залози), що необхідний для "спалювання" жирів.
Кому корисна каша з амаранта?
• Всім, особливо - дітям, підліткам та ослабленим людям.
• всім, хто фізично активний - бігає, стрибає, навантажує м'язи і зв'язки.
• подорожуючим.
• тим, кому за 40+.
• при атеросклерозі, ожирінні
• до та після операцій, хіміотерапії та променевої терапії.
Як готувати?
На порцію - достатньо і 1 столової ложки (можна приготувати на 2 дні).
Намочити в холодній воді на ніч або не менше, ніж на 3 год.
Зварити на слабкому вогні до загустіння, ледь посолити, додати вершкового масла. Каша дуже смачна на смак.
Вживати або щодня/2-3 рази за тиждень перед поїздкою, або додавати в супи, інші готові каші.
Мій сніданок.
Салат із броколі, огірка, помідора, петрушки, кропу, часнику, бринзи і сметани.
Каша з амаранта.
Ягоди.
Кава.
P.S. Амарант досить дорогий - 200 грамова пачечка - приблизно 50 грн. Але її можна "розтягнути", враховуючи її цінність.
Настройтеся жити довго і здорово!
Літо вже в середині, не зоглянетеся, як знову осінь і зима, запам'ятовуйте свої літні відчуття!