Як пережити літо без герпесу і кашлю

Корисний сніданок

Літо, море, гори, перельоти, переїзди, все так гарно починається, але дуже часто після довгоочікуваного сонця на губах вискакує герпес, починається пчихання, кашель, цистит і тому подібні неприємності.

Тому і перед поїздкою, і під час дуже важливо збагачувати раціон амінокислотою-енергетиком -- ЛІЗИНОМ.

Лізин - це незамінна амінокислота: в організмі вона не синтезується і часто виникає її дефіцит.

Лізин посилює стійкість до вірусів і не дає їм можливості розмножуватися (вони активізуються, коли імунітет послаблюється, а послаблюється він від перебуванні на сонці, переїздів, втоми, перекусів у дорозі фаст-фудом і тп).

СИМПТОМИ ДЕФІЦИТУ ЛІЗИНУ:

• відчуття "нема сил"

• втомлюваність.

• почервоніння очей.

• головні болі.

• запаморочення.

• в'ялість.

• знервованість.

• випадіння волосся.

• порушення менструального циклу.

• зниження лібідо.

• схильність до інфекцій.

Лізин також має багато інших корисних "бонусів" для здоров'я та довголіття: 

• профілактика атеросклерозу, хвороби Альцгеймера.

• сприяє відновленню кісток, суглобів та зв'язок.

• покращує структуру волосся, робить його більш щільним, гладким.

• підвищує розумову працездатність.

• покращує короткострокову пам'ять (легше згадаєте, чим поснідали)

• сприяє формуванню м'язів і сили.

Де шукати лізин?

Курятина, яйця, молочнокислий сир (творог), йогурт без наповнювачів, чечевиця амарант (дуже багато).

КАША З АМАРАНТА

Амарант - така собі дрібнесенька крупа, з модною назвою.

Простіша і більш звичніша для нашого вуха назва ЩИРИЦЯ (її різновиди поширені, як звичайний бур'ян).

Дуже багата лізином, калієм і холіном.

Таке поєднання робить кашу не лише "противірусною", але й приносить користь мозку, оновлюючи нейрони, тобто однозначно впливає на мозок і всю нервову систему.

Корисна для печінки, зменшує запалення і сприяє позбавленню від накопиченого жиру.

Дуже важлива для нормальної роботи підшлункової залози, оскільки необхідна для синтезу гормона глюкагона (синтезується альфа-клітинами підшлункової залози), що необхідний для "спалювання" жирів.

Кому корисна каша з амаранта?

• Всім, особливо - дітям, підліткам та ослабленим людям.

• всім, хто фізично активний - бігає, стрибає, навантажує м'язи і зв'язки.

• подорожуючим.

• тим, кому за 40+.

• при атеросклерозі, ожирінні

• до та після операцій, хіміотерапії та променевої терапії.

Як готувати?

На порцію - достатньо і 1 столової ложки (можна приготувати на 2 дні).

Намочити в холодній воді на ніч або не менше, ніж на 3 год.

Зварити на слабкому вогні до загустіння, ледь посолити, додати вершкового масла. Каша дуже смачна на смак.

Вживати або щодня/2-3 рази за тиждень перед поїздкою, або додавати в супи, інші готові каші.

Мій сніданок.

Салат із броколі, огірка, помідора, петрушки, кропу, часнику, бринзи і сметани.

Каша з амаранта.

Ягоди.

Кава.

P.S. Амарант досить дорогий - 200 грамова пачечка - приблизно 50 грн. Але її можна "розтягнути", враховуючи її цінність.

Настройтеся жити довго і здорово!

Літо вже в середині, не зоглянетеся, як знову осінь і зима, запам'ятовуйте свої літні відчуття!