Навіщо вам дієти?

Дієта

Я не рекомендую дієти. Пояснення прості: харчування має приносити здоров'я і комфорт та бути... свідомим. Що потрібно знати?

Будь-яка дієта далека від принципів правильного харчування. Дієта - це тимчасове явище, на день, тиждень, місяць. Правильне харчування - на все життя. Воно передбачає зміну раціону назавжди.

Перш за все, дієта - це харчування, яке допомагає в лікуванні якого-небудь захворювання. З раціону виключаються продукти, які провокують загострення хвороби. П'ятий стіл, четвертий стіл і т.д. Ось це називається дієта.

Видео дня

Читайте: ТОП-5 самых полезных ягод лета

3 приклади непотрібних дієт:

1. Низькокалорійні дієти: кефірно-яблучна дієта, "капустяний суп для схуднення", грейпфрутова дієта.

2. Низьковуглеводні дієти: кремлівська дієта, дієта Аткінса.

3. Очищаючі дієти: лимонадна дієта, дієта на виноградному оцті.

Правильне харчування - це раціон, який повинен забезпечити організм всіма необхідними елементами в потрібній кількості. Білки, жири, вуглеводи, вітаміни та мінерали. Заборонених продуктів немає. Є тільки здорова логіка і особистий вибір. Наприклад, з'їсти плитку шоколаду з солодким чаєм або поживний обід з порції гарніру та котлетою. По калорійності страви співпадають, але шоколад не дасть довгої ситості і потрібних нутрієнтів...

Вам не потрібно непритомніти від корисних жирів і готувати на сухій сковорідці без масла. Не треба викидати яєчні жовтки і червоні яблука і віддавати вечерю ворогові. Вам не пропонуються безглютенові макарони або знежирені варіанти торта "наполеон". Їжте справжню їжу, грамотно збалансовану і при цьому худніть та відчувайте себе добре.

Я за правильне харчування і проти дієт. А що обираєте ви?

disclaimer_icon
Важно: мнение редакции может отличаться от авторского. Редакция сайта не несет ответственности за содержание блогов, но стремится публиковать различные точки зрения. Детальнее о редакционной политике OBOZREVATEL поссылке...
disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства