У чому неймовірна користь вишень і черешень

Вишня чи черешня

Вишня та черешня – рослини одного виду, їхні плоди мають багато спільного. Тому часто виникає питання: "У чому їхня відмінність і яка ягода корисніша для здоров'я?". Черешня і вишня – сестри, але не близнюки.

Обидві ягоди мають у своєму складі цінні нутрієнти, мінерали і вітаміни, але різняться кількісним складом. Вітамінно-мінеральний склад вишні багатший. А вміст цукру в ній в два рази менше ніж в черешнях.

Вишня та черешня відносяться до низькокалорійних продуктів. У свіжому вигляді ці ягоди мають приблизно однакову калорійність – 50 - 62 ккал.

Плоди вишні, особливо терпкі сорти, містять мелатонін – гормон, який нормалізує роботу ендокринної системи, підтримує холестерин в межах норми, надає антидепресивну дію, покращує сон.

Видео дня

Вживання цих ягід допомагає:

- Зміцнювати імунітет.

- Позитивно впливає на роботу серця та стан судин.

- Знижує ризик утворення тромбів.

- Позитивно впливає на рівень артеріального тиску.

- Забезпечує нормальну роботу всієї нервової системи.

- Допомагає тримати в нормі рівень холестерину.

- Служить профілактикою вірусних простудних захворювань.

- Покращує травлення, перистальтику кишечника, допомагає при запорах.

- Позитивно впливає на стан волосся і нігтів.

Черешня.

Черешня свіжа рекомендована людям з залізодефіцитною анемією, 100 г плодів містить 10% від добової норми заліза.

Рекомендують їсти черешню тим, хто страждає дерматологічними захворюваннями. А косметичні засоби на основі черешні допомагають впоратися з вуграми, підлітковими прищами.

Не рекомендується їсти у великих кількостях людям, схильним до повноти і тим, хто хворіє на цукровий діабет через підвищений вміст глюкози і фруктози.

Також не варто нею зловживати людям, у яких є схильність до діареї і підвищеного газоутворення в кишківнику.

Протипоказана вишня:

- людям з хронічними захворюваннями травного тракту в період загострення;

- при виразці або гастриті з підвищеною кислотністю;

Через високий вміст органічних кислот, вживання вишні може стати причиною пошкодження зубної емалі. Тому після їжі краще прополоскати ротову порожнину.

При алергічній реакції на вишню або черешню слід відмовитися від її вживання.

Обидві ці ягоди мають корисні властивості і деякі протипоказання, які теж потрібно враховувати.

Їжте із задоволенням ці чудові ягоди! І не забувайте заготовити їх на зиму. Ви пам'ятаєте, що краще всього їх заморозити? Будьмо здорові!

disclaimer_icon
Важно: мнение редакции может отличаться от авторского. Редакция сайта не несет ответственности за содержание блогов, но стремится публиковать различные точки зрения. Детальнее о редакционной политике OBOZREVATEL поссылке...
disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства