Не проґавте літній ягідний бум

ягідний бум

Начало формы

Відразу хочу сказати, що всі ягоди практично однакові за своїм хімічним складом. В них є вітаміни, мінерали, клітковина, але їх кількість невелика. Розглядати ягоди, наприклад, як важливе джерело заліза або вітамінів групи В можна лише як частину, що входить у наш раціон. Одними ягодами не можна забезпечити всю потребу в цих компонентах їжі.

Ягоди важливі в нашому харчуванні, це джерело аскорбінової кислоти, біофлавіноїдів і клітковини. Наприклад, 100 г будь-яких ягід можуть забезпечити 1/3 добової потреби в аскорбінці і 1/10 частина в клітковині. Аскорбінова кислота допомагає в роботі серцево-судинної системи, зміцнює судини, бере участь у синтезі колагену, покращує стан наших суглобів і шкіри. Антиоксиданти допомагають прибрати з організму важкі метали і протистояти онкологічним захворюванням. А клітковина з пектинами відповідають за роботу нашого кишківника.

Тому в ягідний сезон просто необхідно вживати різні ягоди, оздоровлюючи організм. Зараз розпал сезону ягід. Я рекомендую регулярно вживати їх у їжу. Краще в сирому вигляді. Так вони принесуть більше користі. І саме зараз можна приготуватися до зими: краще заморожувати ці цінні дари природи, а не тільки закривати їх з цукром. Взимку щодня додавайте в каші, домашній сир невелику порцію ягід.

Зараз дозрів аґрус, який володіє всіма корисними властивостями ягід.

Чим темніші ягоди, тим вони солодші, до того ж в темно-червоних сортах багато антоціанів — потужних антиоксидантів, які захищають наш організм від хвороб

Ягоди містять багато пектинів, які знижують рівень шкідливого холестерину в крові. До того ж всі сорти аґрусу володіють легким сечогінним ефектом.

Ви їсте аґрус? Що готуєте з нього?