В чому неймовірна користь кисломолочних продуктів

В чому неймовірна користь кисломолочних продуктів

В кишечнику людини живе понад 400 видів бактерій, які впливають на роботу всього організму і мають життєво важливе значення для його здоров’я. Ці бактерії забезпечують імунний захист, приймають участь в синтезі важливих нутрієнтів, наприклад, вітамінів, амінокислот.

Поліпшують обмін деяких мінералів, кальцію, наприклад. Виробляють ферменти для переробки харчових волокон, перероблюють токсичні речовини на нетоксичні з подальшим прискоренням їх виведення з організму.

Кишкові бактерії дуже чутливі до характеру і якості харчування, прийому ліків, особливо антибіотиків, стресів, тощо. В таких випадках порушення балансу між корисними бактеріями, такими як, наприклад, Lactobacillus і Bifidobacterium дозволяє шкідливим мікроорганізмам рости та розвиватися. Організм стає вразливим для інфекції.

Читайте: Как похудеть, не придерживаясь никаких диет

Одним із засобів профілактики порушень кишкового біоценозу є вживання продуктів, які мають пробіотичні властивості. Що таке пробіотики? Це харчові продукти або ліки, що містять чітко визначені живі мікроорганізми, які відновлюють та підтримують баланс кишкової мікрофлори на оптимальному рівні. Ми звикли більше до ліків - пробіотиків, які призначають при лікуванні синдрому подразненого кишечника, непереносимості продуктів, дисбактеріозі, під час антибіотикотерапії. Це запобігає виникненню побічних ефектів прийому антибіотиків - діареї, болів в животі або метеоризму. Але до нашого щоденного раціону повинні входити продукти - пробіотики, які будуть поліпшувати та зміцнювати мікрофлору кишківника систематично.

До продуктів-пробіотиків відносять:

– кисло-молочні напої - кефір, йогурт, простокваша, тощо;

– М'який та твердий сири;

– Ферментовані продукти з сої - сир тофу;

– Квашення - капуста, огірки, помідори, яблука, тощо.

– Хліб, випечений на заквасках.

Не забувайте вводити ці продукти в свій щоденний раціон.