Естетичне виховання дітей (старший дошкільний вік)

987
Естетичне виховання дітей (старший дошкільний вік)

У дітей старшого дошкільного віку слід формувати естетичне сприйняття, виховувати інтерес до художньої діяльності. Необхідно проводити з дітьми спостереження за явищами природи, які є найбагатшим джерелом розвитку відчуття краси, естетичного сприйняття навколишньої дійсності.

Дорослий в доступній формі пояснює дитині, що необхідна простота, стриманість, гармонія в інтер'єрі кімнати. Можна провести «екскурсію» по кімнатах і направити увагу дитини на те, що всі речі, що знаходяться в кімнаті, потрібні і служать певним цілям, що в кімнатах немає нічого зайвого, тому так просторо та світло.

Враження від спостережень знаходять відображення в діяльності дітей. Вони вчаться сервірувати стіл, стежать за порядком, допомагають прибирти. У грі вони красиво розставляють меблі, речі, поєднуючи їх за розміром, кольором, призначенням, стежать за поєднанням кольорів у костюмах ляльок.

Видео дня

Залучайте дітей до прикрашання кімнат живими квітами, вчіть не тільки бачити і відчувати красу квітки, але й звертайте увагу на поєднання квітів і вази за формою і кольором. Можна пропонувати дітям вибирати вази і ставити в них букети, відзначаючи при цьому, що квіти з довгими стеблами краще виглядають у вазі подовженої форми, а, наприклад, проліски - в невисокій вазі з широким горлечком.

Для розвитку естетичного сприйняття навколишньої дійсності важливим є зіставлення життєвих явищ з їх відтворенням у мистецтві. Якщо дорослий спрямовує увагу дітей на красиве в природі, побуті, вони починають зіставляти свої спостереження з образами мистецтва.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства