Вижити в дитячому колективі: як допомогти дитині, якщо її постійно дражнять

6,4 т.
Вижити в дитячому колективі: як допомогти дитині, якщо її постійно дражнять

Історій про те, що дитина не "влилася" у колектив та стала мішенню насмішок для однолітків, в мережі можна знайти чимало. Основна задача батьків - вчасно помітити та допомогти.

Кілька порад для батьків, як підтримати своє чадо в такій ситуації, публікує ivona.bigmir.net.

В першу чергу важливо з'ясувати причини конфлікту

Згідно статистиці - найчастіше жертвами травлі стають сором'язливі, боязкі дітки, ті, які явно слабші своїх однолітків, як фізично, так і морально.

Навчіть дитину поважати себе

Наступним, і не менш важливим кроком, має бути розмова з вашою дитиною. Ваша основна задача переконати малюка, що він хороша людина, яка заслуговує до себе поваги. Якщо своєчасно не виправити ситуацію, то низька самооцінка буде супроводжувати вашу дитину довічно. А наслідками можуть стати не лише неприємності в дитячому колективі, а і виникнення фобій, страхів та комплексів.

Видео дня

Навчіть дитину давати відсіч кривдникам

Малюк має вміти боротися зі своїми страхами. Дайте йому зрозуміти, що він завжди може розраховувати на вашу допомогу, але має вміти сам себе захистити. Таким чином дитина навчиться вирішувати проблеми самостійно, а це дуже цінний і важливий соціальний досвід.

У разі потреби - зверніться за допомогою

Якщо ситуація затяглася, і ваша дитина не взмозі самостійно владнати конфлікт, необхідно поговорити з вихователями (вчителями), з батьками кривдників, або ж підняти це питання на батьківських зборах. Не зайвим буде і візит до дитячого психолога.

У ранньому віці дім та дитячий садок - це весь Всесвіт дитини, тому проблеми, що виникають в колективі чи в родині, здаються глобальними і нерозв'язними. Дайте дитині зрозуміти, що будь-який конфлікт можна владнати.

Раніше "Обозреватель" писав про найкращі ідеї для корисного харчування школяра.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства