Комаровський відповів, з якого віку дітям можна літати на літаках

13,9 т.
Комаровський відповів, з якого віку дітям можна літати на літаках

Сучасні батьки все частіше починають подорожувати з маленькими дітьми, тому питання, як краще організувати таку поїздку, який вид транспорту обрати, завжди є актуальним.

Якщо мандрівка планується автомобілем, то тут все більш менш зрозуміло - автокрісло по віку, періодичні зупинки дорогою, харчування та вода. А як бути з літаком? З якого віку можна літати з дитиною, і як таку подорож краще організувати? Про це розповів відомий педіатр Євген Комаровський на своїй сторінці в Instagram.

"Це одне з найхвилюючих питань про поїздки. Якщо дитині більше двох тижнів, можна без страху подорожувати літаком. Але є два головні ризики, про які потрібно знати", - розповідає педіатр.

Видео дня

По-перше - в літаку дуже сухе повітря з вологістю нижче 20%, тому слизові оболонки будуть пересихати. Якщо в дитини нежить, дихати вона не зможе. Тому треба з собою обов'язково взяти сольовий розчин та періодично капати в ніс. Також, давайте дитині частіше пити, щоб не пересихало в роті. Крім того, з пляшкою в роті маленькі діти легше переносять і можливі неприємні відчуття при зльоті та посадці.

По-друге, під час посадки літака (саме посадки!) за рахунок перепаду тиску може виникнути спазм слухової труби і привести до болю у вухах і розвитку отиту. То ж, якщо у малюка збільшені аденоїди, є хронічні хвороби вуха, чи схильність до отиту, перед посадкою треба закапати в ніс дитячі судинозвужувальні краплі.

Що стосується періодичності, то літати можна так часто, як вам хочеться. Якщо сім'я має змогу дозволити собі подорожі літаком раз в місяць весь рік - будь ласка.

Як повідомляв "Обозреватель" лікар Комаровський дав важливу пораду у боротьбі з грипом.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства