В Україні система освіти не готова до навчання дітей з аутизмом

621
В Україні система освіти не готова до навчання дітей з аутизмом

Українська система освіти не готова до навчання дітей з аутизмом, вважає Наталія Андреєва, голова Громадської спілки захисту осіб з аутизмом.

«Система освіти, вона не опирається, вона просто констатує факт: ми не готові, це дуже важко, тому що фахівців, які можуть навчити в країні теж майже немає», — сказала Андреєва.

Також вона зазначила, що зараз невідомо, скільки людей з аутизмом живе в Україні. "Ми не знаємо точну цифру. В нас немає дієвої діагностики, в нас немає системи, яка б опікувалася цими дітьми і дорослими. Тому цифри, які озвучує МОЗ, це трошки більше, ніж 3 тисячі дітей на країну – це цифра, яка не відповідає дійсності", — сказала Андреєва.

Видео дня

Окрім цього Наталія розповіла про складнощі в навчанні дітей з аутизмом. «Вони не вміють вчитися загальним чином. Навчити таку дитину важко. Тому що ти їй показуєш, що робити, а вона не сприймає твої звертання, якщо з нею неправильно працювати. І перевчити на сьогодні потрібно вчителів як спеціальної освіти – корекційних педагогів, як логопедів, які не знають як розвивати мовлення цих дітей, так і вчителів у загальноосвітній школі», — каже Андреєва.

Читайте також: Хлопчик-космос: Соломія Чубай про виховання сина із аутизмом

Источник:
disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства