Тетяна Бахтеєва: більшість з 2,8 млн. українців зі статусом інваліда живуть за межею бідності

2,7 т.
Тетяна Бахтеєва: більшість з 2,8 млн. українців зі статусом інваліда живуть за межею бідності

Напередодні Міжнародного дня інваліда народний депутат України, засновник Всеукраїнського благодійного фонду "Гуманність" Тетяна Бахтеєва підтримала проведення Донецького обласного фестивалю людей з обмеженими можливостями "Крила надії".

Благодійний фонд "Гуманність" вже більше 10 років надає допомогу людям з обмеженими можливостями.

"Кожен повинен пам'ятати про людей з обмеженими можливостями не тільки в Міжнародний день інваліда. Ми повинні думати про них протягом всього року, не забувати, що вони живуть поруч з нами і особливо потребують постійної допомоги та підтримки ", - говорить Тетяна Бахтєєва.

Вона підкреслює, що в Україні більше 2,8 млн. громадян мають статус інваліда. Причому практично всі вони живуть за межею бідності. Близько 2 млн. чоловік з 2 і 3 групою інвалідності отримують мінімальну пенсію - 949 гривень.

Видео дня

У зв’ящку з цим, Тетяна Бахтєєва вважає своїм завданням у Верховній Раді нового скликання підвищення соціальних стандартів і збільшення виплат.

"Опозиційний блок" уже зареєстрував у Верховній Раді 6 законопроектів, спрямованих на підвищення соціальних стандартів життя українців і захист простих людей від провальної політики влади. Одним з найважливіших є підвищення мінімальної пенсії в два рази - з 949 до 1898 гривень. Ми будемо домагатися від парламенту невідкладного внесення цього та інших законопроектів до порядку денного сесії і позитивного розгляду ", - говорить Тетяна Бахтєєва.

Інформаційна довідка:

В Україні I групу інвалідності мають 300 тис. чол, II групу - 1 млн. 200 тис. чол., III групу 1 млн. 300 тис. Значну частку в структурі осіб з інвалідністю складають діти – більш 167 тис. (2% від усього дитячого населення), а близько 80% інвалідів – люди працездатного віку.

Найпоширенішими хворобами, що призводять до інвалідності, є:

- хвороби системи кровообігу (24,4%),

- новоутворення (20%),

- хвороби кістково-м'язової системи (11,1%),

- хвороби очей (3,7%),

- ендокринні хвороби, розлади харчування та порушення обміну речовин (4,2%).

Серед причин інвалідності у дітей основними є:

- вроджені аномалії, деформації та хромосомні порушення - 30%,

- хвороби центральної нервової системи - 17,9%,

- розлади психіки та поведінки - 13,9%.

У віковій структурі дітей-інвалідів основну групу складають діти шкільного віку від 7 до 14 років - більше 49%, на другому місці - діти у віці від 15 до 17 років - більше 23,7%, на третьому - діти від 3 до 6 років - близько 20%.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства