Чим небезпечні магазинні йогурти з добавками
Часто, коли проходжу повз довгих полиць з молочними продуктами в супермаркеті, бачу яка різноманітність йогуртів з всілякими добавками. Це йогурти з фруктовими сиропами, шматочками фруктів, з шоколадними кульками і ... ще маса інших сумнівних "здорових" продуктів в красивих упаковках.
Завжди задаюся питанням - хто це все купує? Адже скільки вже розказано про те, що там багато і цукру, і крохмалю в низько жирних йогуртах, і барвників, і стабілізаторів смаку та багато чого іншого, про що навіть не підозрюєш. Хіба можна подібні продукти вважати здоровим харчуванням?
І, тим не менш, підходячи до кас, можна бачити практично у кожного другого покупця цю вельми сумнівну їжу.
Можна скільки завгодно розповідати на цю тему, пояснювати, але лінь людська бере верх над усіма вагомими доказами. Особливо шкода дітей, у яких це звична їжа практично з народження. І завжди мами пояснюють це тим, що іншого діти їсти не хочуть. А ще часто чую таке - поки дитина була маленька, я робила йогурти сама, а потім облишила, часу немає, ну і так далі. У мене питання – навіщо приносити шкоду організму і потім ходити по лікарях?
Читайте: Спорт и жара: как превратить вред в пользу
Думати, що ця їжа, як частина щоденного раціону ( "адже молочні продукти потрібно їсти, це ж кальцій") додасть дитині здоров'я, зміцнить кістки і зуби, а дорослому не зіпсує фігуру, просто не можна.
Тому рекомендую купити молоко, закваску і зробити домашній йогурт. Або купити в магазині хороший натуральний йогурт, в якому є тільки два компоненти - молоко і живі бактеріальні культури. Додати туди свіжі ягоди, тим більше що сезон, і краплю меду. А можна взяти ще горішки або насіння до смаку.
Так ви отримаєте корисні бактерії, вітаміни з мінералами, білок з жирами, і головне - дозовану кількість простих вуглеводів.
Здоров'я всім!