Як позбутися алергії: дієтологназвала шкідливі продукти
Алергія в основному виникає на тлі порушення в роботі шлунково-кишкового тракту, тому потрібно виключити деякі продукти, щоб уникнути цієї проблеми.
Про те, як харчуватися при підвищеній чутливості організму до деяких речовин, розповіла на своїй сторінці в Instagram дієтолог Тіана Фіалкова.
"Спочатку першопричина хвороби криється не в певних продуктах-алергенах, а йде зі шлунково-кишкового тракту, але в лікуванні потрібно строго дотримуватися дієти, яка виключає продукти, багаті на гістамін, так як при порушенні кишкової мікрофлори та слизової шлунково-кишкового тракту підвищується чутливість до даних продуктів" , – пояснила вона.
Читайте: Дієтолог назвала причини "нічного жору"
За словами Фіалкової, високі рівні гістаміну міститися в таких продуктах: горіхи, алкоголь, соєві боби, арахіс, нут, какао, молюски, копчені м'ясні та рибні продукти, магазинні продукти з консервантами, мариновані продукти та оцет.
"Варто виключати продукти-провокатори вивільнення гістаміну: глутамат натрію, помідори, червоний болгарський перець, папайя, ананас, цитрусові, какао (шоколад відповідно), соняшникову, кукурудзяну та рапсову олію, глютен + молочні продукти (не лактоза, а всі молочні продукти, навіть безлактозні, так як питання не тільки в лактози), будь-які дріжджові продукти (хліб, квас)", – пояснила дієтолог.
{"url":"https://www.instagram.com/p/B0bQj_Woero/","id":"B0bQj_Woero"}Як повідомляв OBOZREVATEL, також Фіалкова розповідала, що вживання солодощів і цукру призводить до швидкого старіння шкіри.