Рятує від інфаркту: вчені назвали диво-продукт

67,1 т.
Рятує від інфаркту: вчені назвали диво-продукт

Щоденне вживання сиру знижує ризик серцевого нападу та інфаркту на 14%.

До такого висновку прийшли британські вчені з Університету Редінга, передає topnews з посиланням на опубліковане дослідження в European Journal of Nutrition.

У двох групах добровольців одні кожен день з'їдали 40-грамовий шматочок сиру, інші харчувалися, як зазвичай. В результаті ті, хто вживали сир, при медогляді продемонстрували високу захищеність організму від судинних патологій.

Як відзначили вчені, у "сирної" групи підвищився вміст так званого "хорошого" холестерину, і знизився рівень "поганого". Вони пов'язують це з тим, що сир багатий вітамінами, мінералами і білками, які захищають судини і серце від захворювань. Крім того, в сирі міститься велика кількість кальцію, який покращує обмін речовин.

Відео дня
Рятує від інфаркту: вчені назвали диво-продукт

Як повідомляв OBOZREVATEL, також вчені попередили про смертельну небезпеку пізньої вечері, заявивши, що від такої звички збільшується ризик смерті від серцевого нападу.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті призначені для загального інформаційного використання і не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти "MedOboz", гарантують, що весь контент який ми розміщуємо, публікується і відповідає найвищим медичним стандартам.Наша мета в максимально якісному інформуванні пацієнтів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань для їх своєчасного звернення на очну консультацію до лікаря.

Популярні лікарі

Ліки