Рятує від інфаркту: вчені назвали диво-продукт

57,3 т.
Рятує від інфаркту: вчені назвали диво-продукт

Щоденне вживання сиру знижує ризик серцевого нападу та інфаркту на 14%.

До такого висновку прийшли британські вчені з Університету Редінга, передає topnews з посиланням на опубліковане дослідження в European Journal of Nutrition.

У двох групах добровольців одні кожен день з'їдали 40-грамовий шматочок сиру, інші харчувалися, як зазвичай. В результаті ті, хто вживали сир, при медогляді продемонстрували високу захищеність організму від судинних патологій.

Читайте: Досить одного шматочка: названі продукти, що викликають рак

Відео дня

Як відзначили вчені, у "сирної" групи підвищився вміст так званого "хорошого" холестерину, і знизився рівень "поганого". Вони пов'язують це з тим, що сир багатий вітамінами, мінералами і білками, які захищають судини і серце від захворювань. Крім того, в сирі міститься велика кількість кальцію, який покращує обмін речовин.

Рятує від інфаркту: вчені назвали диво-продукт

Як повідомляв OBOZREVATEL, також вчені попередили про смертельну небезпеку пізньої вечері, заявивши, що від такої звички збільшується ризик смерті від серцевого нападу.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки