Стало відомо, як уникнути серцевого нападу
Хвороби серця є однією з основних причин передчасної смерті. І загрожують вони чи не кожному третьому.
Кардіологи стверджують, що ризику серцевого нападу можна уникнути, пише Еxpress. Для цього потрібно підкоригувати харчові звички.
Читайте: Названий спосіб омолодити серце на 20 років
Їжте більше білка
Білок необхідний для здорового організму. Вибирайте жирну рибу (наприклад, лосось), курку без шкіри, яйця, бобові, соєві продукти і пісний фарш. При цьому уникайте оброблених м'ясних продуктів, таких як хот-доги, ковбаси та бекон.
Викресліть сіль
Вживання великої кількості солі може сприяти підвищенню артеріального тиску, фактору ризику серцево-судинних захворювань. Тому намагайтеся додавати її в продукти по мінімуму.
Контролюйте порції
Їжте повільно - це допоможе організму нормально засвоювати їжу і вчасно відчути насичення. Інакше, ковтаючи їжу, ви будете постійно переїдати (оскільки ситість відчувається пізніше), а це загрожує збільшенням ваги і додатковим навантаженням на серце.
Читайте: Вроджені вади серця: 5 вірних ознак у дитини
Їжте більше овочів
Всі плоди важливі, але корисніше за все - овочі, оскільки в них більше клітковини і менше цукру.
Дозволяйте собі слабкості
Чіпси, фаст-фуд і інша шкідлива їжа шкодить серцю. Але якщо іноді дуже хочеться (наприклад, раз на місяць), то нічого страшного немає - навпаки, це призведе до викиду гормонів радості і поліпшенню настрою та загального самопочуття.
Раніше "МедОбоз" розповідав, чому трапляються раптові серцеві напади.