Голубовська розповіла, чи потрібно збивати температуру в разі COVID-19

75,9 т.
Лікарка розповіла, чи потрібно збивати підвищену температуру тіла під час коронавірусу

У разі початкового інфікування коронавірусом хворому не потрібно збивати підвищену температуру тіла, якщо для цього немає прямих показань.

Про це в інтерв'ю OBOZREVATEL сказала одна з провідних інфекціоністок України Ольга Голубовська. За її словами, під час високої температури вірус зменшує свою здатність до відтворення.

"На початку захворювання температуру збивати не можна, якщо для цього немає прямих показань. Це інсульт, органічні ураження головного мозку або схильність дитини до судом. Або ж немає сил терпіти її, чи вона дуже висока. Інакше збивання температури збільшує шанси на виникнення імунологічної фази", – сказала Голубовська.

За її словами, підвищена температура тіла є захистом для людини проти будь-яких збудників і ця теорія доведена мільйонами років.

"Це і прямий противірусний захист, синтез інтерферону, швидкість захисних клітин. І безпосередній вплив на вірус: у разі високої температури він зменшує свою здатність до відтворення", – підсумувала лікарка.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Ольга Голубовська відзначала, що в Україні збільшується кількість "важких" хворих пацієнтів із коронавірусною інфекцією віком до 30 років.