Чому їсти яйця небезпечно: вчені знайшли зв'язок із передчасною смертю

Чому їсти яйця небезпечно: вчені знайшли зв'язок із передчасною смертю

Багато людей, особливо серед тих, хто займається спортом, вважають яйця безпечною альтернативою білку з обробленого м'яса. Однак вчені дотримуються іншої думки та застерігають, що надмірне вживання цього продукту може призвести до серцево-судинних захворювань і навіть до смерті.

Про це пише видання Fourals. У статті зазначається, що ризики для здоров'я пов'язані з яєчним жовтком, який має дуже високий вміст холестерину.

Видання посилається на дослідження, яке провели фахівці з американського Північно-Західного університету. Воно показало, що наслідки надмірного вживання яєць можуть бути вельми руйнівними для організму людини.

Дослідники детально вивчили дані про здоров'я понад 29 тисяч американців, середній вік яких становив 51,6 року. Вибір був зроблений на користь тих, хто раніше не мав серцево-судинних захворювань і повідомив про всі свої шкідливі звички, такі, наприклад, як куріння чи вживання алкоголю.

За ними спостерігали протягом 17,5 років, детально аналізуючи харчові звички.

За ці майже два десятки років 5400 учасників дослідження зіткнулися із серцево-судинними захворюваннями й 6132 з них померли природною смертю.

Страва з відварених яєць

У ході роботи вчені вказали на згубні наслідки надмірного вживання яєць, особливо жовтків. Так, вживання трьох яєць на тиждень може призвести до закупорки судин, атеросклерозу та інсульту

Особливо небезпечно вживати велику кількість яєць без фізичної активності на додачу до куріння та вживання продуктів, насичених жирами. Це негативно впливає на серцевий м'яз.

За словами експертів, приймання 300 мг холестерину в день підвищує рівень ліпопротеїнів низької щільності на 0,15 ммоль/л, що збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 3,2% і передчасної смерті на 4,2%.

А кожна половина з'їденого щодень яйця підвищує ризик серцево-судинних захворювань на 1,1% та передчасної смерті - на 1,93%.

Як повідомляв OBOZREVATEL, вчені розповіли, вживання яких овочів та фруктів може знизити ризик інсульту