Сезон імбиру: корисні властивості і кращі зимові рецепти

36,7 т.
Сезон імбиру: корисні властивості і кращі зимові рецепти

Початок зими - час поповнювати домашні запаси імбиру: адже відомо, що він прекрасно бореться з шкідливими бактеріями і зміцнює організм напередодні сезону грипу та застуд.

Імбир можна використовувати як харчову добавку, можна їсти його на закуску, а можна урізноманітнити вже знайомі осінні рецепти.

Якими ж корисними властивостями володіє цей корінь і як його можна використовувати, - пише Elle.

Читайте: 11 продуктів, які допоможуть забути про проблеми зі шлунком

Корисні властивості імбиру

Імбир - унікальна рослина, що володіє масою корисних властивостей. Корінь імбиру часто використовують і в медицині для лікування різних захворювань, він входить до складу спеціального чаю для схуднення, застосовується в косметиці та, звичайно ж, у приготуванні їжі, будучи однією з топ-спецій в багатьох рецептах.

Своїм характерним запахом і гострим смаком імбир зобов'язаний трьом компонентами - зінгерон, шогаол і гингеролу, які разом відповідають за противоядні та протизапальні властивості рослини. У імбирі також багато вітамінів, фосфору, кальцію, заліза, цинку і магнію, тому він незамінний в міжсезоння і служить в домашній аптечці відмінним засобом для профілактики грипу.

Імбир активно рекомендується приймати і вагітним жінкам - чай ??і настоянки з цією рослиною допомагають впоратися з неприємними симптомами токсикозу і нормалізують гормональний фон. Благотворно імбир впливає і на чоловічу потенцію, також він покращує пам'ять, упорядковує тонус м'язів і покращує розумову діяльність.

Читайте: 6 продуктів, які допоможуть позбутися від жиру на животі

Зимові рецепти з імбиром

Імбирний чай

Простий і швидкий спосіб зігрітися після морозної прогулянки і підбадьоритися в похмуру погоду.

Складність - Просто

Тип - Напій

Час - 5 хвилин

Персона -1

Інгрідієнти

  • 1-2 чайні ложки натертого кореня імбиру

  • столова ложка меду

  • окріп

Приготування

Натерти імбир на крупній тертці, залити окропом і додати столову ложку меду. Можна додати лимон за смаком і прикрасити напій паличкою кориці. Подавати теплим.

Читайте: Названі продукти, які запобігають зморшк

ам

Гігантські імбирні печива

Улюблені ласощі дітей в різдвяний сезон - ароматні імбирні печива стануть відмінним доповненням до сімейного чаювання. А цінителі віскі із задоволенням закушують ними улюблений скотч.

Складність - Середня

Тип - Десерт

Час - 45 хвилин

Персона - 10

І нгредіенти

  • 1 кг борошна

  • 4 чайні ложки меленого імбиру

  • 2 чайні ложки пекарського порошку

  • 1 чайна ложка кориці

  • 1 чайна ложка гвоздики

  • дрібка солі

  • 300 г вершкового масла кімнатної температури

  • 500 г цукру-піску

  • 2 яйця

  • 125 г меляси

  • 200 г великого коричневого цукру

Приготування

Змішати в одній ємності борошно, імбир, пекарний порошок, корицю, гвоздику і сіль. В окремій мисці збити до однорідної маси масло з цукром-піском, вмішати яйця і мелясу. За допомогою дерев'яної ложки вмішати в суміш сухі інгредієнти. Розім'яти тісто на посипаній борошном поверхні, скачати в кульки діаметром приблизно 5 см, вмочити в коричневому цукрі і викласти на деко на невеликій відстані один від одного. Випікати при температурі 180 градусів протягом 12-14 хвилин. Остудити на решітці протягом 15 хвилин.

Читайте: Топ-10 найкращих продуктів для здорового харчування від Джеймса Олівера

Суп-пюре з моркви з імбиром

Складність - Просто

Тип - Перше блюдо

Час - 40 хвилин

Персона 4-5

І нгредіенти

  • 7 очищених і дрібно порізаних великих морквин

  • 3 столові ложки вершкового масла

  • 500 г дрібно порізаної білої цибулі

  • 1 чайна ложка імбиру

  • 500 мл курячого або овочевого бульйону

  • 2 стружки апельсинової цедри

  • 500 мл води

  • перець і сіль за смаком

  • дрібно порізана петрушка і кріп для прикраси

Приготування

Розтопити масло в сотейнику на середньому вогні і обсмажити в ньому цибулю і моркву до м'якості, часто перемішуючи. Посолити і поперчити овочі під час обжарювання. Додати бульйон, воду, апельсинову цедру і імбир, довести до кипіння, знизити вогонь до середньої позначки і накрити каструлю кришкою. Варити протягом 20 хвилин. Прибрати апельсинову цедру, збити суп блендером до однорідної маси.

Нагадаємо, раніше "Обозреватель" публікував 9 шкідливих сполучень продуктів, які краще виключити з раціону.