Вчені розповіли, чому не можна їсти підгоріле м'ясо

17,3 т.
Вчені розповіли, чому не можна їсти підгоріле м'ясо

Кожен раз, коли ваше м'ясо з одного боку трохи підгоріло, його потрібно викидати в кошик для сміття, тому що їсти шматки м'яса високого рівня просмажування дуже шкідливо для вашого здоров'я.

Коли ви спалюєте харчові волокна (давайте начистоту: добре просмажений - значить, хрусткий, трохи підгорілий), то начиняєте їх з'єднанням під назвою глікотоксини.

За даними дослідження, опублікованого фахівцями Медичної школи Маунт Сінай (США), глікотоксини - якщо вживати їх у їжу регулярно - стають частою причиною психічних захворювань.

В тому числі, провокують розвиток хвороби Альцгеймера. А ще глікотоксини викликають проблеми з пам'яттю і координацією.

Читайте: Наші предки не їли м'ясо

Американські вчені виявили, що якщо почати годувати лабораторних щурів підгорілим м'ясом, то вони дуже швидко починають страждати від недоумства і проблем з координацією.

Як ви розумієте, справа тут далеко не тільки в лабораторних щурах. Дослідники вивчили склад крові 93 жителів Нью-Йорка у віці від 60 років. За ними спостерігали лікарі протягом дев'яти місяців. Вони помітили, що у любителів смаженого м'яса мозок працював в цілому трохи гірше, ніж у однолітків. Зокрема, їх частіше підводила пам'ять.

Хоча це було зовсім не велике дослідження, вчені мають масу інших доказів того, що відмова від смаженого м'яса (на користь карпаччо або риби) зменшує ризик недоумства і метаболічного синдрому в зрілому віці.

Читайте: 10 оригінальних маринадів для шашлику

"З'являється все більше фактів, що вказують на те, що жирні і смажені продукти безпосередньо пов'язані з віковим слабоумством. Додайте до цього підвищений ризик діабету і серцево-судинних захворювань. Ви все ще хочете стейк максимального просмаження?", - Запитує дослідник з Австралії Майкл Вудворд .

Тому, будь ласка, заради всього святого, не доводьте до абсурду процес прожарювання яловичини. Завжди можна їсти індичку, запечену в духовці, або стейк з кров'ю.

Як повідомляв "Обозреватель", в курячому м'ясі живуть найбільш небезпечні бактерії: 4 правила безпеки .

Джерело:Lifter