План харчування на життя: що їсти в 20, 30, 40, 50 і 60 років, щоб жити довго й активно
У міру того, як людина стає старшою, змінюються її пріоритети, хобі, змінюються звички в їжі.
Як повідомляє The Daily Mail, відповідно, змінюються і харчові потреби організму, адже кожна поживна речовина несе в собі певний набір функцій в організмі.
Протягом усього життя, організму необхідні деякі поживні речовини для підтримання здорового збалансованого способу життя і задоволення індивідуальних потреб.
Британський дієтолог і фахівець з харчування Кассандра Барнс пропонує всебічне керівництво із тхарчування, враховуючи вікові потреби.
20 років
У 20 років людина має найвищий обмін речовин і веде себе дуже активно. У цьому віці, коли вона їсть багато, їй варто переконатися, що більшість калорій надходить з багатих поживними речовинами продуктів, таких як цілісні зерна, овочі, фрукти, риба, яйця і бобові.
Не варто покладатися на оброблені харчові продукти.
Також потрібно звернути увагу на вітаміни групи В, які містяться в продуктах харчування. Для здоров'я шкіри варто вживати продукти, багаті цинком, серед яких: гарбуз, насіння кунжуту, нут і устриці, а також якісне червоне м'ясо щотижня.
30 років
30 років - це той вік, коли необхідно думати про родючість. Настав час відмовитися від нездорових звичок, таких як куріння й алкоголь щоночі. Це може зробити сильний вплив на народжуваність і шанси на успішну вагітність.
Це питання стосується не тільки жінок: здоров'я сперми може мати такий же великий вплив, тому чоловікам потрібно також стежити за їхніми звичками і харчуванням.
Необхідно також обережніше ставитися до стресу і його наслідків. Щоб допомогти собі впоратися з ним, потрібно збалансувати рівень цукру в крові, вживаючи в їжу натуральні продукти, уникати шкідливої ??їжі, а також потрібно їсти продукти, багаті білками.
При появі перших зморшок, варто зосередитися на збільшенні кількості споживаних овочів і фруктів, щоб отримати натуральні антивікові антиоксиданти.
Обов'язково потрібно додати в раціон солодку картоплю батат і моркву, а також ягоди і червону капусту.
40 років
40 років - вік підвищеного стресу і перебудови гормонів, коли жінки наближаються до менопаузи, а чоловіки до андропаузи.
Щоб відновлювати рівень магнію в організмі, який знижується через стрес, потрібно їсти побільше листових овочів. Магній допомагає розслабляти м'язи і регулює гормони.
Щоб боротися зі зморшками і першими болями в суглобах, варто вживати велику кількість антиоксидантних і протизапальних поживних речовин, які містяться в "кольорових" овочах або куркумі. Щоб підтримати в цьому віці печінку, необхідно звернути увагу на темно-зелені овочі, цибулю, часник і "хрестоцвітні" овочі, такі як брокколі, капуста калі і звичайна білокачанна капуста.
50 років
У цьому віці особлива увага має приділятися серцю. Це стосується як чоловіків, так і жінок. Тут важливі регулярні вправи, спостереження за кількістю солі в раціоні, а також вживання великої кількості овочів і фруктів.
Щоб запобігти погіршенню зору, потрібно вживати велику кількість продуктів, багатих лютеїном - жовтим пігментом, що належать до групи кисневмісних каротиноїдів. Він міститься в шпинаті, капусті, брокколі, жовтих овочах і яйцях хорошої якості.
Для того, щоб знизити темп старіння шкіри, варто їсти велику кількість помаранчевих, жовтих і зелених овочів.
60 років
Сила кісток у цьому віці починає слабшати. Особливо тут важливі кальцій і вітамін Д. Крім отримання кальцію з молочних продуктів, зелених овочів, горіхів і насіння, можна доповнювати його кількість таблетками.
Корисно також у цьому віці займатися регулярними вправами, стежити за вагою, додати танці, пробіжки або теніс у повсякденне життя.
Жирні кислоти омега-3 і омега-6 також грають важливу роль в організмі. Вони підтримують здоров'я очей, мозку і серця.
Їх можна знайти в морепродуктах. Вони також відіграють важливу роль у структурі і зовнішньому вигляді шкіри, оскільки вони складають частину клітинних мембран в епідермісі (верхній шар шкіри) й утворюють матрицю навколо клітин. Це допомагає підтримувати бар'єрну функцію шкіри і запобігає втраті води, допомагаючи зберігати більш молодий колір обличчя.
Люди похилого віку більш схильні до дефіциту вітаміну B12, який необхідний для підтримки нервів, функціонування мозку і створення еритроцитів для транспортування кисню по тілу.
Жирна риба і червоне м'ясо є одними з кращих природних джерел B12.
70 років
З віком людина втрачає м'язову силу. Це може привести до проблем з мобільністю, а також до збільшення ймовірності падіння і нанесення більшого збитку.
Перебування в активному стані - ходьба, танці, теніс або будь-які інші види діяльності, які вам подобаються - можуть допомогти зберегти м'язову силу, а також спільну рухливість.
Необхідно стежити за споживанням жирної риби і додавати куркуму, оскільки вони можуть допомогти зменшити запалення і зберегти суглоби гнучкими.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", одне з останніх досліджень вчених показало, що манго - не тільки смачний екзотичних фрукт, але і вельми корисний для здоров'я серця.