Виводимо шлаки: названі топ-7 продуктів для " генерального прибирання " в організмі

19,1 т.
Виводимо шлаки: названі топ-7 продуктів для ' генерального прибирання ' в організмі

Щоб очистити свій організм від шлаків і токсинів, зовсім не обов'язково виснажувати себе сумнівними дієтами.

Незначно змінивши свій раціон, можна відчути поліпшення стану здоров'я вже за кілька днів, повідомляє "Ортодонтокс".

Вчені опублікували список натуральних продуктів, які допомагають позбутися сміття в організмі:

1. Журавлина

Журавлина - один з найсильніших природних антибіотиків. Крім того, це прекрасний противірусний засіб. Журавлина чудово очищає сечовий міхур.

Крім цього, журавлина прекрасно бореться з утворенням ракових клітин, чистить судини від тромбів і бляшок. Щоб очистити організм від шлаків, рекомендується вживати журавлину свіжою, з цукром, у вигляді соку, морсу або варення.

Відео дня

Читайте: 7 продуктів, про які варто забути бажаючим схуднути

2. Авокадо

До складу авокадо входить речовина глютатіон, яка блокує безліч небезпечних канцерогенів, при цьому "розвантажуючи" печінку.

Також авокадо нормалізує рівень холестерину в крові, покращує роботу ШКТ, постачає організм киснем.

Рекомендується вживати авокадо свіжим, в якості сухофрукта або у вигляді масла.

3. Яблука

Яблука завдяки клітковині і пектину нормалізують роботу ШКТ.

Яблука покращують апетит, нормалізують вироблення шлункового соку, позбавляють від закрепів. Крім того, яблука знищують збудників вірусів грипу А, дизентерії, золотистого стафілокока.

Зазвичай яблука вживають у свіжому вигляді і тільки зі шкіркою, також можливо у вигляді соку і тертої маси, у вигляді компоту.

4. Ріпчаста цибуля

Фітонциди, що входять до складу цибулі, всього за секунди вбивають більшість бактерій і грибків. Більше того, цибуля допомагає поліпшити травлення і засвоєння поживних речовин і навіть нормалізує апетит.

Цибуля містить велику кількість сірки, яка знешкоджує і знищує "все шкідливе".

Рекомендується вживати цибулю свіжою, в салаті або у вигляді настоянки на спирту.

Читайте: Лікар назвала продукти, які корисні для суглобів і які небезпечні

5. Часник

Всього в одному зубчики часнику міститься більше 400 корисних компонентів. Ці компоненти очищають судини, зменшують рівень холестерину в крові і борються з бактеріями, що викликають рак мозку.

Компоненти часнику знищують причину виразки шлунка - хелікобактер. Вбивають глистів та дифтерійну, туберкульозну паличку.

Вживати найкраще свіжим або в подрібненому вигляді.

6. Червоний буряк

Червоний буряк - лідер очищення організму. По-перше, до складу буряка входять клітковина, мідь, фосфор, вітамін С і ціла низка корисних кислот, які покращують роботу ШКТ і вбивають гнильні бактерії в кишечнику.

По-друге, до її складу входить ліпотропна речовина "бетаїн", яке змушує печінку краще позбавлятися від токсинів. Більше того, буряк сприяє омолодженню організму за рахунок фолієвої кислоти й кварцу (поліпшується стан шкіри, волосся і нігтів).

Рекомендується вживати буряк відварений, можна в борщі, або в якості салату або у вигляді соку.

Читайте: Ненудне здорове харчування: чим замінити солодощі

7. Білокачанна капуста

Капуста включає в себе величезну кількість харчових волокон, які зв'язують важкі метали і токсини і виводяться з кишечника. Також, капуста володіє органічними кислотами, які позитивно впливають на травлення і стабілізують мікрофлору.

Також в капусті міститься досить рідкісний вітамін U, який "вбиває" небезпечні речовини та бере участь у синтезі вітамінів і навіть загоює виразки.

Рекомендується вживати капусту у свіжому вигляді, квашену або у вигляді соку.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені назвали продукти, які не можна включати в щоденний раціон.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки