Несподівано: дієтолог назвала сало самим нешкідливим продуктом для смаження страв

Несподівано: дієтолог назвала сало самим нешкідливим продуктом для смаження страв

Щоб уникнути впливу на організм канцерогенів, смажені страви краще готувати з використанням сала. Про це розповів лікар, експерт по здоровому харчуванню, сертифікований дієтолог МОЗ України Тетяна Фіалкова.

Читайте: Дієтолог назвала 6 причин, чому сало - корисний продукт

"Якщо у вашому раціоні ще присутні смажені страви і ви не веган, то ідеальний варіант для смаження - це сало. При нагріванні, воно не утворює канцерогенних речовин і абсолютно безпечно. Бачите, в чомусь наші бабусі були все-таки праві!" - написала експерт на своїй сторінці у Facebook.

Читайте: 50 років брехні про сало і яйця: як нас обдурили дієтологи

Для вегетаріанців дієтолог порадила два інших варіанти: топлене масло ДХІ (мінімум канцерогенних речовин, відсутні процеси окислення, прогорання) і кокосове масло (чудово підходить для запікання, смаження або тушкування продуктів і може використовуватися при температурах до 350 ° С).

Читайте: Вчені розповіли, чому не можна їсти смажене сало

"Всі інші рослинні масла при нагріванні згубно позначаються на вашому здоров'ї. Віддалених негативних моментів багато і я не буду на них зупинятися, а ось з ранніх .. це ангіна. Та, як не дивно. Поїли смаженого на рослинному маслі - через півдня отримаєте першіння та біль у горлі "- підкреслила Фіалкова.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше дієтолог назвала продукт, який покращує всі показники крові.