Вчені довели, що голод змушує купувати не тільки їжу

5,5 т.
Вчені довели, що голод змушує купувати не тільки їжу

Вчені шляхом дослідження довели, що на голодний шлунок краще взагалі не ходити по магазинах і не здійснювати жодних покупок.

Нові дані показують, що голод пробуджує у нас бажання придбати речі, ніяк не пов'язані з їжею. Наприклад, канцелярське приладдя, - пише "Моя планета".

Учасників дослідження попросили відповісти на питання про самопочуття, настрій, почуття втоми і про те, наскільки вони голодні. Потім їм роздали затискачі для паперу. І поставили дивні питання, наприклад: "Як ви думаєте, цей зажим для паперу простий у використанні?" або "Наскільки вам подобається цей зажим?" Після цього спантеличених піддослідних запитали, скільки затискачів вони хотіли б взяти з собою. Результат: голодні люди просили більше затискачів. Тобто вони відчували потребу не тільки в їжі, а і в непродовольчих речах.

Відео дня

Читайте: Вчені попередили, що жир на животі може бути смертельно небезпечний

Дослідники вирішили перевірити дані. Новий набір учасників розділили на дві групи. Людей із першої нагодували тортом перед випробуванням. Другу змусили голодувати 4 години і допустили до їжі тільки після експерименту. І знову, як виявилося, сита група попросила менше затискачів, ніж голодна.

При цьому голодні давали затискачам ті ж оцінки, що і ситі. Тобто канцелярські штуковини не здалися їм кращими. Вони просто їх почали більше хотіти.

Читайте: Зміна почуття гумору може бути симптомом небезпечної хвороби

На думку психологів, за бажання і симпатію відповідають різні відділи головного мозку. Зазвичай ми відчуваємо бажання і симпатію одночасно, але так відбувається не завжди. Найяскравіший приклад - наркомани й ігромани. На пізніх стадіях їм уже не подобаються наркотики/ігри, але вони їх продовжують бажати.

Як "Обозреватель" повідомляв, що вчені назвали найшкідливішу їжу для дітей.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки