Медики назвали 5 корисних причин спати без одягу

14,8 т.
Медики назвали 5 корисних причин спати без одягу

Фахівці фізіологічної асоціації США заявили, що результат проведених дослідниками вишукувань показав одразу декілька вагомих причин відмовитися від нічної піжами - а заодно і нижньої білизни - раз і назавжди.

Температура

Температура тіла людини, що засинає, знижується - незначно, але все ж. Прохолода необхідна організму для кращого відпочинку, ось, до речі, чому багато лікарів рекомендують спати з відкритою кватиркою навіть взимку. Будь-який одяг буде заважати організму знизити температуру до стандартної "сонної" позначки, а значить - забезпечити належний рівень нічний регенерації, пише Trendymen.

Читайте: Вчені зруйнували міф про людину, яка "вічно спить"

Відео дня

Стрес і зайва вага

Шляхом нехитрих експериментів, команда дослідників Массачусетського університету з'ясувала: чоловік, що лягає спати без одягу, менша схильний до стресів. Виявилося, що улюблена піжама викликає декілька мікропробуджень за ніч. Ви можете їх навіть не запам'ятати, однак, кожне з них веде до різкого викиду в кров кортизолу. Цей гормон стресу, крім усього, несе відповідальність і за раптове утворення шару жиру на тому місці, де всі нормальні люди хочуть бачити кубики.

Інфекції

Нижня білизна провокує скупчування вологи. Особливо це актуально дівчатам. У такому середовищі грибкові інфекції відчувають себе як вдома. Вченим з кафедри фізіології Берклі знадобився десяток експериментів, фокус-група із сорока осіб і фінансування, достатнє для відправки в космос собаки, щоб довести цей простий висновок.

Читайте: Вчених вразив вплив домашніх тварин на сон людини

Інтимна близькість

І так - це досить важливий пункт, особливо для звиклих один до одного сімейних пар. Сон без білизни напевно стане відмінним каталізатором спонтанного сексу - чим більше сексу у ваших стосунках, тим довше вони триватимуть.

Метаболізм

Відсутність одягу може допомогти збільшенню швидкості вашого метаболізму. Так, принаймні, стверджують співробітники наукового журналу Diabetes в одній з професійних статей. Дослідники виявили, що організм голої людини, що спить, спалює подвійний об'єм так званого бурого жиру, що зберігається в області шиї. Так тіло підтримує потрібну температуру протягом прохолодної ночі, а ще підвищує ваш рівень метаболізму.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені визначили, який сон вбиває людину щодня.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки