Без м'яса і хліба: у Супрун взялися за раціон українців
Здоровий раціон - це не тільки відсутність фастфуду та газованої води. Це ще і "розумне" дозування спецій і приправ. Адже дієтологи вже давно говорять, що з сіллю варто бути обережнішими.
Читайте: Найнебезпечнішим продуктом у світі є сіль - вчені
У МОЗ абсолютно згодні з заявами про шкоду солі. Зокрема, у Супрун кажуть, що добова норма солі становить 5 г, а все, що понад - призводить до розвитку серцево-судинних захворювань, зокрема, гіпертонії і серцевої недостатності.
{"url":"https://www.facebook.com/moz.ukr/posts/939648142864958:0","width":"500","height":"559"}Щоб уникнути "пересолу", в головному медичному відомстві України рекомендують дотримуватися таких рекомендацій:
Уникайте готових соусів, солінь, рибних і м'ясних напівфабрикатів, а також хліба;
Уважно читайте етикетки: якщо сіль стоїть на початку складу продукту, значить її там занадто багато;
У процесі приготування їжі замінюйте сіль більш корисними альтернативами.
Читайте: Дієтологи розповіли, чому в піст потрібно пити воду з сіллю
Крім того, в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, які продукти містять багато солі і чим їх замінити.
Отже, у відомстві пропонують замінити популярні сорти хліба (український, білоруський, батон, багет і чіабатту) цільнозерновим, м'ясні і рибні напівфабрикати - домашніми малосольними стравами з риби і м'яса, а магазинні соуси і приправи - домашніми, з меншою кількістю солі і великим вмістом трав.
Раніше "МедОбоз" розповідав про те, як сіль впливає на внутрішні органи.