Чому варто їсти яйця?

Чому варто їсти яйця?

Великдень на носі, так що час нагадати про переваги одного з перших важливих продуктів тваринного походження, який в ці дні з'явиться на наших столах – ЯЙЦЯ.

Варто відзначити, що всупереч поширеній думці, яйця не підвищують рівень холестерину, тому що холестерин, який поставляється в організм з харчовими продуктами, не відкладається в судинах - відкладається тільки наш власний, що виробляється в печінці. Яйця, навпаки, впливають на зниження рівня "поганого" холестерину, завдяки тому, що міститься в них лецитин, який значно ускладнює створення атеросклеротичних бляшок.

Яйця є одними з найбільш цінних натуральних продуктів. Вони підвищують імунітет, допомагають боротися з несприятливим впливом навколишнього середовища, інфекціями і стресами, нормалізують обмін речовин і допомагають майбутній мамі виносити здорового малюка.

Читайте: В чому неймовірна користь вівсянки

Про що слід пам'ятати: яйця можуть викликати алергію. Непереносимість буває різною - тільки жовтків, тільки білків, того і іншого. Алергіки повинні обов'язково відстежувати "приховані" яйця в харчових продуктах.

Вони можуть переносити сальмонел. Найкращий спосіб уникати патогенних бактерій - сальмонел, які пов’язують з яйцями - їсти лише належно приготовані. Уникайте рецептів з сирими яйцями, якщо не впевнені в їх походженні, смажте яєчню до затвердіння жовтка, варіть яйця не менше 2 хвилин.

За пасхальним столом не налягайте на яйця. Всім я рекомендую з'їдати не більше 1-2 шт на день.