Дієтологи назвали найкорисніший спосіб приготування картоплі

38,2 т.
Дієтологи назвали найкорисніший спосіб приготування картоплі

Картопля - дуже поживний і корисний продукт, який містить в собі багато цінного для здоров'я калію. Але страви, що містять картоплю, можуть провокувати набір зайвої ваги.

Як повідомляє газета "Сегодня", щоб цього не сталося, необхідно використовувати правильні способи приготування картоплі і його поєднання з іншими продуктами, вважають дієтологи.

Голова дослідницького центру "Здорове харчування" Олег Медведєв пояснив: жарка картоплі на сковороді і у фритюрі - це невідповідні способи її приготування, які роблять картоплю шкідливою. За словами експерта, жарка перетворює крохмаль в прості вуглеводи, аналогічні тим, що присутні в випічці і солодощах.

Таким чином, організм реагує на смажену картоплю точно так, як на цукерки і тістечка - в крові швидко піднімається рівень глюкози, і підшлункова залоза виділяє відразу багато інсуліну, щоб розщепити її. У таких умовах розвивається інсулінова резистентність, яка веде до появи діабету.

"Багато хто не здогадується про те, що більшість кондитерських виробів виготовлені на основі картоплі - з нього отримують крохмальну патоку", - повідомив експерт.

Лікар порекомендував запікати або відварювати картоплю "у мундирі". При такій термічній обробці незрівнянно краще в продукті зберігаються мінеральні речовини. До речі, додав фахівець, такі речовини містяться в основному в шкірці.

Крім того картоплю треба їсти не з м'ясом, а з зеленню, квашеною капустою або з іншими овочами. Тільки так її вживання не призведе до зайвої ваги.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені говорять, що основою довголіття є збалансоване харчування, що включає всі необхідні організму вітаміни, мінерали та мікроелементи, а також правильне співвідношення білків, жирів і вуглеводів.