"Це не дієта!" Українцям пояснили, чим харчуватися в Петрів піст
24 червня у православних християн розпочався Петрів піст. У 2019 він триватиме 18 днів і закінчиться 12 липня.
Харчування під час посту має залишатися збалансованим і містити в собі всі необхідні організму білки, жири і вуглеводи. Про це в ефірі ObozTV розповіла дієтолог Світлана Фус.
Дієтолог наголосила, що піст – це не "дієта", а, в першу чергу, дотримання релігійних принципів.
"Таке обмеження в їжі тривалий час не дуже добре впливає на наше здоров'я. Нашому організму щодня потрібні і білки, і жири, і вуглеводи. Але якщо ми будемо так вживати пісну їжу, щоб вона забезпечувала наш організм всіма цими інгредієнтами – то буде нормально", – пояснила Фус.
Читайте: Дієти не допомогають худнути? Є один вихід
Вона також звернула увагу, що насправді людському організму потрібна не дуже велика кількість продуктів тваринного походження.
"Наприклад, можна за день з'їсти 1 яйце, шматок риби, шматочок сиру і випити стакан кефіру. І це буде складати необхідну білкову частку тваринного походження", – зазначила експерт.
Раніше OBOZREVATEL писав про заборони в період Петрового посту. Цей піст вважається не дуже суворим. Хоча не варто їсти продукти тваринного походження (м'ясо і яйця), але в деякі дні дозволяється вживати рибу.
Інформаційне шоу "Студія Обозреватель" дивіться щодня у будні о 10:00 на ObozTV.