Їмо щодня: названо популярний продукт проти раку
Вчені стверджують: при відсутності спеціальних протипоказань з'їдати щодня по два курячих яйця неймовірно корисно. Яйця містять багато вітамінів і корисних речовин, які сповільнюють старіння і навіть є профілактикою онкозахворювань.
Зокрема, при споживанні двох курячих яєць на день організм отримає оптимальну кількість холіну - речовини, необхідної для нормальної активності фосфоліпідів, які забезпечують комунікацію клітин головного мозку, підказують експерти. У свою чергу, дефіцит холіну корелює зі зниженням пам'яті, пише сайт Ukrhealth.
Примітно, що холін, який необхідний мозку, також допомагає знизити особистий ризик розвитку онкологічних захворювань. За даними низки досліджень, у жінок, які в підлітковому віці щодня вживали яйця, ймовірність майбутнього раку була нижче майже на 18 відсотків.
Читайте: Головні продукти-провокатори алергії
Крім того, курячі яйця містять у собі комплекс вітамінів групи B, які забезпечують здоров'я шкіри, нігтів, волосся, а також нервової системи. Завдяки насиченості вітамінами групи B курячі яйця дуже корисні для вагітних: їх присутність у раціоні харчування сприяє утворенню червоних кров'яних тілець і нервової трубки у плода, захищає від затримки розумового розвитку дитини.
Всупереч популярній теорії, холестерин з курячих яєць не шкідливий, тому що врівноважений фосфатидами, а також омега-3 кислотами, які знижують рівень тригліцеридів жирових з'єднань, тим самим сприяючи зниженню ризику серцево-судинних захворювань. Завдяки великій кількості антиоксидантного компонента лютеїну в яйцях їх вживання підтримує хороший стан системи органів зору.
Будучи прекрасним джерелом білка і амінокислот, необхідних клітинам організму, курячі яйця допомагають сповільнювати процес старіння. Експерименти, які проводилися голландськими вченими, свідчать, що споживання курячих яєць сприяє зблідненню пігментних плям і навіть розгладженню зморшок.
Читайте: Вчені назвали продукти, що знижують стрес
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше американські вчені дійшли до висновку, що вживання йогурту може знизити ризик розвитку раку.