"Убивають" шлунок: з'ясувалася несподівана небезпека мандаринів
Людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту не варто їсти мандарини, оскільки в них міститься кислота, що може погіршити симптоми.
Про це попередила дієтологиня Олена Соломатіна, пише "Вечірня Москва". За її словами, навіть здорова людина, споживши мандарин натщесерце, може відчути дискомфорт у животі.
Крім того, небезпеку також можуть становити різні протигрибкові речовини, якими обробляють шкірку. Тому, за словами лікарки, її краще не варити. Фрукти оптимальніше вжити повністю. На добу краще з'їдати дві-три одиниці, більше теж можна, але лише здоровим людям.
Читайте: "Бактеріологічна зброя!" Україну заполонили небезпечні ягоди і фрукти
Загалом, за порадою Соломатіної, мандарини їсти можна, і навіть корисно. "У цьому фрукті міститься бета-каротин, попередник вітаміну А – чим яскравіше забарвлення продукту, тим більше бета-каротину, який необхідний для відновлення слизових", – пояснила вона.
Також у мандаринах багато калію, який зміцнює серце і виводить надлишок рідини. А в білій плівці під шкіркою є корисні антиоксиданти.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше дієтолог Олександр Кущ назвав безпечну дозу мандаринів на день – 250 грам фруктів на одну людину.