"Убивають" шлунок: з'ясувалася несподівана небезпека мандаринів

31,3 т.
З'ясувалася несподівана небезпека мандаринів

Людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту не варто їсти мандарини, оскільки в них міститься кислота, що може погіршити симптоми.

Про це попередила дієтологиня Олена Соломатіна, пише "Вечірня Москва". За її словами, навіть здорова людина, споживши мандарин натщесерце, може відчути дискомфорт у животі.

Крім того, небезпеку також можуть становити різні протигрибкові речовини, якими обробляють шкірку. Тому, за словами лікарки, її краще не варити. Фрукти оптимальніше вжити повністю. На добу краще з'їдати дві-три одиниці, більше теж можна, але лише здоровим людям.

Відео дня

Читайте: "Бактеріологічна зброя!" Україну заполонили небезпечні ягоди і фрукти

''Убивають'' шлунок: з'ясувалася несподівана небезпека мандаринів

Загалом, за порадою Соломатіної, мандарини їсти можна, і навіть корисно. "У цьому фрукті міститься бета-каротин, попередник вітаміну А – чим яскравіше забарвлення продукту, тим більше бета-каротину, який необхідний для відновлення слизових", – пояснила вона.

Також у мандаринах багато калію, який зміцнює серце і виводить надлишок рідини. А в білій плівці під шкіркою є корисні антиоксиданти.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше дієтолог Олександр Кущ назвав безпечну дозу мандаринів на день – 250 грам фруктів на одну людину.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки