Їжте щодня: лікарка розповіла про користь часнику
Всі ми чули про неповторну користь часнику, при цьому мало хто вживає його в їжу щодня. Всьому виною його гострий смак і специфічний довгограючий аромат.
Сімейний лікар Наталія Деменко рекомендує читачам MedOboz переглянути своє ставлення до часнику і включити його в список обов'язкових щоденних продуктів. За її словами, всього один-два зубчики цього унікального продукту здатні створити чудеса зі здоров'ям.
Читайте: Для серця й мозку: лікарка розповіла все про користь хурми
Допомагає протистояти інфекціям
Взимку часник повноцінно замінює противірусні препарати і полівітамінні комплекси, зміцнюючи імунітет і допомагаючи організму боротися з атакуючими його джерелами різних інфекцій.
Справа в тому, що в ньому міститься унікальний набір вітамінів, ефірних масел і амінокислот, а також особлива речовина алліцин, яка нещадно вбиває бактерії і спори грибків.
Нормалізує тиск
Також корисним буде часник тим, хто страждає від гіпертонії. За рахунок свого складу часник сприяє розширенню судин і нормалізує густоту крові, завдяки чому тиск приходить в норму.
Очищає судини
Часник принесе користь і людям, які мають схильність до патологій кровоносної системи. Так, він зміцнює стінки судин, нормалізує кровообіг і допомагає позбутися від "поганого" холестерину. Тому регулярне вживання часнику знижує ризик інсультів, тромбозу та інших небезпечних станів.
Допомога діабетикам
Не варто ігнорувати вживання часнику пацієнтам з цукровим діабетом. Цей продукт сприяє зниженню рівня цукру в крові і сповільнює процес розщеплення інсуліну в печінці.
А завдяки своїм кардіопротектуючим властивостям він ще й захищає від атеросклерозу і серцевої недостатності, ризик яких особливо підвищується при цукровому діабеті.
Читайте: Для імунітету і травлення: названо головну користь мандаринів
Запобігає раку
Часнику приписують здатність і запобігати розвитку раку. У цьому овочі міститься сіра, селен та інші компоненти, які нейтралізують дію вільних радикалів і знищують небезпечні онкоклітини.
Деякі дослідження показали, що при регулярному вживанні часнику ризик розвитку раку зменшується на 20%.
Раніше OBOZREVATEL розповідав, кому і навіщо потрібно їсти помело.