Харчування в піст: дієтологиня розповіла, які овочі шкідливі для здоров'я
Лікарка-дієтолог Анна Мельничук порекомендувала на початку посту не зловживати сирими овочами, а термічно їх обробляти.
"Найбільша проблема людей, які хочуть одразу увійти в піст: велика кількість овочів. Здається, що овочі – це дуже корисно і круто. Але при цьому значна кількість термічно необроблених овочів може викликати здуття живота, метеоризм, дискомфорт", – пояснила Мельничук в ефірі ObozTV.
{"title":null,"id":"2701801"}За її словами, перший час після переходу на пісне меню овочі потрібно тушкувати, варити чи запікати.
Крім того, дієтологиня порекомендувала обирати традиційні овочі, а не екзотичні або несезонні.
"Зараз не сезон для помідорів, не потрібно використовувати якісь авокадо... Краще наші, місцеві, локальні продукти. Буряк, морквина, гарбуз, тушкована капуста, ріпа, селера, гриби", – перерахувала Мельничук.
Раніше OBOZREVATEL за допомогою дієтологині Марії Колповський підготував п'ять кулінарних ідей для Великого посту, які зроблять пісний раціон більш різноманітним, яскравим і кориснішим для здоров'я.
Інформаційне шоу "Студія Обозреватель" дивіться щодня по буднях о 15:00 на ObozTV.