Під Києвом у жінки виявили ботулізм

15,0 т.
Під Києвом у жінки виявили ботулізм

Оновлене. У рибних консервах, через які, за попередньою інформацією, у киянки виявили випадок ботулізму, не знайшли ботулінічного токсину.

Інцидент стався 19 жовтня. Як спочатку повідомили в Держспоживслужбі в Київській області, йшлося про продукт ТМ "Аквамарин".

"Надійшло повідомлення про реєстрацію випадки захворювання на ботулізм, пов'язаного з вживанням рибної консерви" Скумбрія атлантична натуральна з додаванням олії ", у жителя с. Софіївська Борщагівка, Києво-Святошинського району Київської області", – йшлося в заяві.

Читайте: Як уникнути ботулізму від домашньої консервації: мікробіолог дала пораду господаркам

Як пізніше заявили у головному управління Держпродспоживслужби у місті Києві, у зразку рибної консерви "Скумбрія атлантична натуральна з додаванням олії", ТМ "Аквамарин" ботулінічного токсину не виявлено.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше в Києві через вживання в їжу сушеної риби, виготовленої в домашніх умовах, почастішали випадки захворювання на ботулізм.