Під ударом серце і печінка: лікарі розповіли про небезпеку новорічних страв
Дієтологи стверджують, що найбільш важкими для печінки, шлунка і серця є бутерброди з ікрою, смажене або запечене м'ясо, а також салати з майонезом, тим паче, якщо вони вживаються разом з алкоголем.
Як повідомляє газета "Сегодня", найкраще заздалегідь скласти список продуктів і страв до новорічного застілля і звести до мінімуму все дуже жирне, солоне і солодке.
У салатах слід використовувати відварене м'ясо замість ковбаси. Бажано зменшити кількість майонезу або замінити його йогуртом, і поставити на новорічний стіл більше овочів. Також слід уважно стежити за розміром порцій.
На думку лікарів, для фігури і здоров'я набагато корисніше самостійне приготування страв - це захищає від вживання непотрібних інгредієнтів, великої кількості цукру або солі.
Замість цукерок і тістечок можна збити легкий сметанний, фруктовий мус на десерт, замість ковбасної нарізки - приготувати домашній м'ясний рулет або карбонад.
Не варто готувати більшу кількість, ніж це необхідно, а новорічні салати, які тиждень зберігаються в холодильнику, не можна доїдати в жодному разі - це загрожує харчовим отруєнням.
Як раніше повідомляв "МедОбоз", у новорічну ніч багато людей відчувають проблеми із травленням, а деякі взагалі після кількох святкових днів лікуються довгий час.