Руйнує ДНК і вкорочує життя: дієтолог розповіла про небезпеку смаженого
Вживання смаженої їжі може закінчитися досить плачевно, оскільки вона здатна у прямому сенсі слова руйнувати людський організм.
Про це попередила дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці в Facebook. "Ще раз нагадаю: не смажте! Не має значення, наскільки улюбленою і традиційною є та чи інша страва, але смажена їжа руйнує тіло: білки псуються, виводячи з ладу судини, кришталик, нерви, ДНК, викликаючи хронічні запалення, мутації і скорочуючи життя", – написала вона.
Читайте: Літній барбекю: вчені розповіли про шкоду смаженого м'яса
За словами дієтолога, здоровою альтернативою є в цьому випадку відварювання і легке тушкування.
Скиталінська також згадала, що нездорова їжа – це одна із причин розвитку онкологічних захворювань.
{"url":"https://www.facebook.com/O.Skytalinska/posts/2531783826841763","width":"500","height":"787"}Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше дієтолог Анна Галіцина розповіла, які продукти найбільше впливають на стан нашого здоров'я.