Рятує від раку і діабету: названо суперфуд із цілющими якостями
Одним із найбільш корисних суперфудів, здатних поліпшити травлення, знизити ризик розвитку раку і допомогти у схудненні є авокадо.
Уже доведено, що цей екзотичний плід містить корисні для організму жири, які здатні швидко й ефективно тамувати відчуття голоду, а також підтримувати стабільний рівень цукру у крові, пише "НВ".
Також авокадо є джерелом вітамінів С, Е, К і В6, а також рибофлавіну, ніацину, фолату, пантотенової кислоти, магнію і калію. Він також містить лютеїн, бета-каротин і омега-3 жирні кислоти.
Читайте: Авокадо і фісташки: корисний рецепт від зіркового дієтолога
Топ-5 корисних відкриттів про авокадо:
У ході одного із досліджень було встановлено, що авокадо підтримує здоров'я серця.
Учені переконані, що вживання авокадо знижує ризик розвитку різних видів раку, але особливо – раку передміхурової залози, раку грудей і легенів.
Авокадо містить корисні для нервової системи вітаміни та інші речовини, які сприяють міцному ментальному здоров'ю.
У ході одного із досліджень учені з Ірану з'ясували, що авокадо є найкращим природним захистом від цукрового діабету.
На думку вчених, авокадо – один із найкращих продуктів для очищення організму від токсинів і для підтримки здоров'я печінки.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше дієтологи назвали сім причин їсти авокадо.