Сезон солоностей і маринадів: чим корисні ферментовані овочі

Сезон солоностей і маринадів: чим корисні ферментовані овочі

В Україні настав сезон різноманітних маринованих і солоних овочів.

Журналісти ТСН вирішили розібратися, наскільки корисними для здоров'я є такі овочі.

Торговці на ринках, що продають солоності, стверджують, що всі продукти корисні, адже господині готують їх власними руками, без додавань консервантів і барвників. Деякі не додають навіть оцту, що зберігає вітаміни в них.

За словами лікарів-дієтологів, вживання квашеної капусти протягом деякого періоду часу, накопичує в організмі вітамін С. А ось солоні помідори зміцнюють серцево-судинну систему. Що стосується солоних огірків, то вони покращують роботу шлунково-кишкового тракту.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", щоб знизити шкоду від куріння тютюну, варто вживати деякі продукти і дотримуватися спеціального раціону.