Вчені з'ясували, як їжа впливає на настрій
Їжа по-різному впливає на психічний стан людей різного віку.
Як пише "РІА Нвоості", до такого висновку прийшли американські вчені з Бінгемтонського університету.
Під час дослідження люди з різних країн заповнювали онлайн-опитувальник, у якому описували свої харчові звички, продукти, які вони їли, і психологічний стан.
Проаналізувавши результати, вчені встановили, що на настрій людей у віці від 18 до 29 років істотно впливає споживання м'яса - регулярне його поїдання призводить до накопичення в мозку хімічних речовин (у першу чергу серотоніну і дофаміну), які викликають почуття задоволення та покращують настрій.
Молоді люди, які їли м'ясо менше трьох разів на тиждень і при цьому не займалися спортом, більш схильні до психічних розладів.
Люди старше 30 років, у свою чергу, більш чутливі до утримання від їжі і продуктів, які містять антиоксиданти (червоне вино, зелений чай, квасоля, артишоки).
З одного боку, така їжа нейтралізує дію вільних радикалів (оксіслітелів) - з віком їхня кількість зростає, що може призводити до психічних розладів. З іншого боку, ці продукти підвищують ймовірність стресу.
Як раніше повідомляв "МедОбоз", дієтолог розповіла, чому небезпечно налягати на фрукти.