Вітаміни взимку: дієтологиня розповіла, чим замінити свіжі овочі
Взимку, коли закінчується сезон свіжих овочів і різноманітної зелені, потрібно вводити до раціону коренеплоди та квашені продукти.
Про головні джерела вітамінів та деякі особливості харчування в осінньо-зимовий період у ефірі ObozTV розповіла лікарка-дієтологиня Юлія Поворознюк.
{"title":null,"id":"2663459"}Насамперед дієтологиня порадила вживати овочі, які довго зберігаются, в тушкованому, запеченому або сирому вигляді – гарбуз, буряк, моркву, цибулю, капусту.
Читайте: З користю для фігури: дієтолог розповіла, як правильно харчуватися восени
"Квашені продукти також обов'язково мають бути на вашому столі. Вони дуже корисні, оскільки в процесі ферментації в них утворюється багато вітаміну С та інших фітонутрієнтів, які зміцнюють наше здоров'я саме в осінньо-зимовий період. Щоб не хворіти", – зазначила Поворознюк.
Але водночас вона попередила, що людям, у яких проблеми з кишківником, вказані харчі слід споживати помірно – щоб не було здуття або дискомфорту в животі.
Читайте: Корисніші за свіжі? З'ясувалися несподівані властивості заморожених овочів і фруктів
Крім того, за словами експертки, корисно урізноманітнити дієту замороженими літніми та осінніми овочами. Після розморожування їх добре додавати до варених або тушкованих страв.
"Зелень (куплену "не в сезон". – Ред.) можна вживати, але її потрібно попередньо замочувати", – наголосила фахівчиня.
Як писав OBOZREVATEL, дієтологиня Катерина Толстікова порекомендувала в холодну пору року "робити ставку" на корисні жири – за її словами, вони не тільки добре втамовують голод, а й допомагають уникнути депресії через брак сонця і вітаміну D.
Інформаційне шоу "Студія Обозреватель" дивіться щодня по буднях о 10:00 на ObozTV.