Врятує від діабету і не тільки: названа неймовірна користь квашеної капусти

Врятує від діабету і не тільки: названа неймовірна користь квашеної капусти

Квашена капуста, яка ферментує за допомогою безлічі корисних бактерій, може конкурувати з корисними властивостями з йогуртом або кефіром.

Про це розповіла виконуюча обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на сторінці в Facebook. Крім того, як зазначила вона, в цьому продукті міститься унікальне поєднання корисних елементів.

"У ферментованої їжі є пробіотики — живі мікроорганізми, які відіграють важливу роль у роботі кишечника. Вони виробляють вітаміни, амінокислоти, формують здоровий кишковий імунітет і запобігають алергії, коливанням ваги, схильності до діабету другого типу, підтримують здоровий рівень холестерину", — написала Супрун.

Читайте: ''Підроблені та зіпсовані'': українців попередили про найнебезпечніші новорічні продукти

Також після процесу ферментації в капусті з'являються нові поліфенольні сполуки з антиоксидантними, з протизапальними та навіть антидепресантними властивостями.

"Наприклад, азіатська ферментована їжа може навіть пригнічувати тривогу — завдяки бактеріям ц ній з'являється гамма-амінобутирова кислота, речовина, підтримує мозок ц ясному стані й допомагає долати пост-травматичний синдром", — зазначила міністр.

Читайте: ''Вони викликають рак'': лікар розвіяв міф про три популярні продукти

За її словами, квашена капуста багата на вітамін С, пектин, кальцій і сульфорафан.

"Також при споживанні ферментованих овочів вегетаріанці можуть отримати вітамін В12, який відсутній у продуктах рослинного походження в інших формах", — уточнила вона.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Супрун розкрила правду про сало. Вона розповіла українцям про користь і шкоду цього продукту, а також про те, скільки потрібно і можна його споживати на добу.