Як пральний порошок: з'ясувалася нова небезпека кави у стіках

26,5 т.
Кава у стіках

У склад популярної кави у стіках входять Е-добавки, гідрогенізовані жири з канцерогенною дією і фосфати, аналогічні тим, які використовуються у пральному порошку.

Про це попередила експерт у сфері товарознавства Олена Сидоренко. У багатьох із них немає ні сліду молока, пише "112 Україна".

Зазначається, що за яскравими назвами і кольоровими упаковками "три в одному" ховається гримуча суміш цукру і консервантів. Розчинна ж кава в такому продукті часто не перевищує і 7%.

Читайте: Загрожує пухлиною: з'ясувалася небезпека популярного продукту

Крім цього, стік часто вміщує фосфати, які відповідають за імітацію в чашці пінки. Аналогічні добавки використовуються у пральних порошках. Чим більше їх потрапляє в організм, наголосила Сидоренко, тим імовірнішою є поява дисфункції нирок і розвиток остеопорозу. Для дітей така кава небезпечна нервозним, роздратованим станом.

Ще одним мінусом "три в одному" є швидке звикання до нього

Примітно також, що замінники вершків і цукру, що використовуються у виробництві, є відомими канцерогенами, які несуть загрозу діабету і ожиріння. Крім цього, ядерний хімічний склад напою легко може викликати гостре отруєння.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше лікарі попередили про те, що вживання кави може призвести до стресу і панічних атак.