Не поліомієліт: в МОЗ назвали причину смерті 12-річного хлопчика на Волині

6,2 т.
МОЗ

Причиною смерті 12-річного школяра на Волині став не поліомієліт, а стрімке протікання хвороби Гієна-Барре - гострого аутоімунного захворювання.

Про це пише прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"У зв'язку з поширенням у ЗМІ інформації про смерть дитини в Волинській області нібито від поліомієліту, повідомляємо, що за даними лабораторного, клінічного та інструментальних методів дослідження, причиною смерті дитини є блискавичний перебіг хвороби Гієна-Барре - гострого аутоімунного захворювання", - заявили в міністерстві.

Читайте: Ми боїмося: однокласники загиблого на Волині школяра здали аналізи на поліомієліт

Відео дня

Зазначається, що остаточне гістологічне підтвердження діагнозу буде відомо приблизно через 10 днів. Це пов'язано зі специфікою лабораторних досліджень.

Хвороба Гієна-Баррі - рідкісне захворювання, першою ознакою якого є параліч кінцівок. У МОЗ наголосили, що поліомієліт має схожі прояви, однак вакцинація дозволяє повністю подолати цю недугу. На сьогодні випадки млявого паралічу не пов'язані з поліомієлітом.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше в департаменті охорони здоров'я Волинської ОДА заперечували, що причиною смерті 12-річного хлопчика на Волині став поліомієліт, і заявили, що готують інформаційне повідомлення через МОЗ.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки