5 " золотих " правил, які врятують судини від появи тромбів

30,0 т.
5 ' золотих ' правил, які врятують судини від появи тромбів

Небезпека появи тромбів влітку значно підвищується, оскільки під час спеки кров густішає, і утворюються небезпечні бляшки.

Особливо часто тромби утворюються в ногах. Найважчим наслідком тромбозу може стати інсульт, інфаркт або летальний результат.

Зазвичай, злипання тромбоцитів у крові не відбувається саме по собі, тобто тромбозу передують інші хвороби, не вилікувані до кінця або ж зовсім запущені, наприклад: діабет, ожиріння, серцева недостатність, варикозне розширення вен і так далі.

У зону ризику потрапляють люди, які курять, вживають алкоголь, страждають ожирінням, носять надмірні тяжкості, сидять на гормональних таблетках або контрацептивах, а також вагітні жінки та ті, хто перейшов межу 40-річного віку.

Відео дня

Читайте: Рецепт унікального коктейлю проти утворення тромбів

Наразі кожна людина має можливість уникнути появи тромбів, але для цього потрібно провести профілактичні заходи:

1. Курцям життєво необхідно кинути шкідливу звичку, якщо одного разу буде діагностований тромбоз. Те ж саме стосується і людей, що зловживають спиртними напоями.

2. Людині з ожирінням потрібно почати вирішувати проблему із зайвою вагою. Схуднення в даній ситуації - це метод, що дозволяє не дізнатися, що таке тромбоз.

3. Переглянути свій раціон харчування. Всім, без винятку, не варто налягати на червоні сорти м'яса, краще переключитися на дієтичне біле м'ясо. Варто включити в свій раціон рибу і рослинну їжу, в тому числі й масло.

4. Лікувальна фізкультура або не надто важкі фізичні навантаження будуть благотворно позначатися на системі кровообігу.

Читайте: Лляна олія знижує ризик інсульту і утворення тромбів

5. Рецепти відварів і настоїв з народної медицини в заходах профілактики тромбозу ви можете використовувати, проконсультувавшись з лікарем. Тому як, якщо у вас вже є тромби, то відвари просто не принесуть ніякого позитивного цілющого ефекту, а то і зовсім можуть нашкодити перебігу хвороби.

Коли ви звернетеся за допомогою до лікаря і вам діагностують тромбоз, лікар призначить лікування і можливо рекомендує носити компресійну білизну. Не нехтуйте порадами фахівців і виконуйте заходи профілактики вчасно, щоб потім не довелося лікувати тромбоз. Тим більше, що тромб в будь-який момент може відірватися і в кращому випадку це буде інсульт, легенева або ішемічна емболія, в гіршому - смерть. Поставтеся до свого здоров'я з увагою, тоді воно не стане вас підводити.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше експерти розповіли, чому відривається тромб.

Джерело:hronika.info
Джерело
hronika.info
disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки