Як епідемія грипу розповсюджується Україною: інфографіка та карта

97,6 т.
Як епідемія грипу розповсюджується Україною: інфографіка та карта

Ситуація щодо захворювання на грип в Україні перебуває під контролем медиків, оскільки є прогнозованою і досліджується дуже ретельно

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, передає ТСН.

За його словами, показники захворюваності грипом і гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) не перевищують епідемічні пороги в жодному регіоні.

Читайте: Грип та ГРВІ: найпростіша інструкція (алгоритм дій)

Показник епідемічного порогу за рекомендаціями ВООЗ становить 578 хворих на 100 тисяч населення, станом на понеділок, 18 січня, в Україні фактичний показник дорівнює 310 хворих на 100 тисяч.

Підвищення рівня захворюваності спостерігається в Одеській, Вінницькій та Донецькій областях. Найменший рівень захворюваності на грип у західних областях України.

Водночас станом на 14 січня 2016 року зареєстровано 25 лабораторно підтверджених летальних випадків (Одеська обл. - 15, Вінницька обл. - 7, Харківська обл. - 1 і м. Київ - 2). Померло 24 дорослих (у віковій групі 30-64 років - 21, у віковій групі 65 і старше - 3) і 1 дитина вікової групи 5-14 років.

Читайте: Правда про грип, ГРВІ та важливі поради

Як писав "Обозреватель", епідемія грипу спровокувала ажіотажний попит на сезонні препарати. Київська влада звернулася до приватних фармацевтичних компаній не підвищувати ціни на них.