Медики знайшли "зелені" продукти, які ефективно борються з раком

Медики знайшли ''зелені'' продукти, які ефективно борються з раком

Американські вчені визначили, що в молодих пагонах брокколі, цвітної капусти і брюссельської капусти міститься сульфорафан, який може захистити від раку і зробити існуючі протипухлинні препарати більш ефективними.

Учені провели експеримент, щоб з'ясувати, чи впливає регулярне вживання продуктів багатих сульфорафаном на здоров'я літніх людей. Всього в дослідженні взяли участь 28 людей старше 50 років, усі вони піддалися процедурі біопсії товстої кишки, пише Медпортал.

Виявилося, що у зразках, взятих у людей, що вживали велику кількість брокколі та інших темно-зелених овочів, рівень експресії білка p16, що є пухлинним супрессором, був істотно вище, ніж у тих, хто дотримувався іншої дієти.

Читайте: Щоденне чаювання може запобігти раку

В експериментах на клітинних лініях, проведених раніше, вчені також підтвердили, що сульфорафан має протипухлинний ефект - його додавання інгібувало ріст клітин колоректального раку і раку передміхурової залози.

Вчені припускають, що сульфорафан якимось чином впливає на клітинний метаболізм, що і призводить до зростання експресії пухлинного супрессора. Таким чином регулярне вживання брокколі може допомогти організму краще боротися з раком, вважають вони.

Читайте: Загрозливі родимки: унікальний додаток навчили визначати рак по фото

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені створюють сосиски, які будуть лікувати рак.