Імбир допомагає бороти вірусні застуди

Імбир допомагає бороти вірусні застуди

Чому варто пам'ятати про імбир, особливо зараз під час вірусних загроз?

Імбирний корінь, саме його ми цінуємо в рослині, традиційно використовується для лікування застуди. Користь пояснюється переважно відхаркувальним, розігріваючим ефектом, а також легкою антимікробною дією його компонентів. Зазначу, що мова не йде про підвищення імунітету.

Імбир стимулює роботу травної системи - покращує процеси травлення їжі, перешкоджає скупченню газів, має спазмолітичний та легкий жовчогінний ефект. Корінь імбиру зменшує нудоту, чим би вона не була викликана - морською хворобою, вагітністю або отруєнням.

Відео дня

Завдяки знеболюючим, протизапальним та протинабряковим властивостям компонентів імбиру полегшує стан пацієнтів з мігренню і ревматичним артритом.

А ще імбир може зменшити відчуття голоду. Саме завдяки цій властивості, а не за рахунок міфічного "спалювання жиру" він може допомогти людям, які хочуть нормалізувати свою вагу. В цьому випадку імбирний чай рекомендую пити кілька разів на день між прийомами їжі.

Імбир допомагає бороти вірусні застуди

Чим корисний імбир?

Позитивними властивостями імбир зобов'язаний ефірним оліям, їх в кореневищі до 3%. Містяться в імбирі і вітаміни, і мінерали, і амінокислоти. Але за рахунок великої кількості речовин, що подразнюють слизові, з'їсти свіжого кореня імбиру багато неможливо, та й шкідливо. Тому як джерело вітамінів і мінералів його розглядати не доводиться.

Одна з можливостей з'їсти імбиру більше це використовувати його як звичайний маринований овоч. Це традиційний японський продукт. Всі корисні властивості зберігаються, маринування пом'якшує його пекучий смак. Але він містить оцет. Тому маринований імбир - це не їжа, а може стати добавкою до страви. Використовують його трохи, маленькими шматочками.

Як вживати імбир?

Іноді можна просто пожувати шматочок свіжого кореня. Це допомагає при застуді, проблемах з ротовою порожниною або для попередження нападу нудоти.

З лікувальною метою використовують імбирний напій. Заварювати корінь легко - і сам по собі, або з чаєм, зеленим чи чорним. У напій часто додають м'яту, лимон, смородиновий лист, червоний пекучий перець. Імбирний чай популярний напій в холодну пору, коли потрібно швидко зігрітися. У кулінарії корінь використовують як приправу для приготування страв.

Коли читаєш про лікувальні властивості імбиру, здається, що це панацея, хочеться бігти за ним в магазин і поїсти його в своє задоволення. Нічого не вийде! Свіжого кореня багато не з'їси, до того ж його непомірне споживання може викликати алергію, шлункові кольки і інші неприємні симптоми, з якими імбир покликаний боротися. Це стосується і напоїв. Не зловживайте, використовуйте не більше 2-3 чашок в день.

Корінь імбиру - перевірений народний засіб. Слід знати про його користь.

disclaimer_icon
Важливо: думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не відповідає за зміст блогів, але прагне публікувати різні погляди. Детальніше про редакційну політику OBOZREVATEL – запосиланням...
disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки