Краще викинути! Стало відомо, який хліб категорично не можна їсти

Краще викинути! Стало відомо, який хліб категорично не можна їсти

Їсти запліснілий хліб дуже небезпечно. Існує висока ймовірність отримати захворювання органів дихання, шкірні висипання, харчові розлади й алергічні реакції.

Про це попередила мікробіолог Світлана Чубатова, повідомляє aif.ru. За її словами, найнебезпечнішою є чорна і сіра цвіль, а кольорова попереджає, що продукт їсти не можна.

Чубатова розповіла, що цвіль може викликати астму, пневмонію, шкірні висипання і особливо "протипоказана" людям з ослабленим імунітетом.

Читайте: Бездріжджовий хліб — міф: стало відомо, як обманюють українців

Для того, щоб врятувати злегка запліснілий хліб, вона порадила його обрізати, ніж помити і просушити, і піддати продукт термообробці, наприклад, приготувати грінки або сухарі. Якщо ж цвіль з'явилася всередині, то хліб краще викинути.

Читайте: "Не всі зможуть купити": українців попередили про стрибок цін на хліб

Згідно з правилами зберігання, хліб не може довгий час перебувати в теплому приміщенні і в щільно закритому пакеті.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розвінчала міфи про небезпеку дріжджового хліба.