Лікарі назвали безпечну дозу морозива
У морозива є свої плюси і мінуси, як корисні, так і шкідливі властивості.
Про це заявила провідний науковий співробітник НДІ харчування РАН Ольга Григорян, передає Topnews. За її словами, холодний десерт часто містить шкідливі добавки, а його вживання може стати справжньою залежністю.
При цьому найкориснішим вважається фруктове морозиво, оскільки воно, найчастіше, містить натуральні інгредієнти і мінімальна кількість ароматизаторів та інших харчових добавок. Григорян зазначила, що при покупці потрібно дивитися на склад десерту: в ньому повинні бути вершки, вершкове масло, цукор і фруктовий сік. А ось рослинні жири, які зустрічаються в дешевому морозиві, можуть завдати шкоди організму, так як здатні підвищувати рівень холестерину.
Читайте: Як правильно вибрати і зберігати морозиво: топ-10 порад
Ну і, нарешті, часте вживання морозива може привести до набору зайвої ваги.
Раніше дослідники заявляли, що слід віддавати перевагу натуральному морозиву – містить якомога менше число різних добавок. На думку медиків, без шкоди для здоров'я таке морозиво можна вживати 2 – 3 рази в тиждень по 100 грам.
Вживання морозива благотворно позначиться на здоров'ї зубів і допоможе зміцнити кістки. Крім того, воно містить калій, магній і вітаміни групи В, які корисні для серцево-судинної системи.
Як повідомляв OBOZREVATEL, кондитерські та хлібобулочні вироби, морозиво, різні снеки, напівфабрикати і відновлені м'ясні продукти підвищують ризик смерті.