Вчені з'ясували, чи може гра в футбол стати причиною травми мозку у дитини

9,5 т.
Вчені з'ясували, чи може гра в футбол стати причиною травми мозку у дитини

Британські вчені з'ясували, що для того, щоб уникнути травми мозку, під час футбольного матчу дітям не можна грати головою більше 5 раз.

Про це пише Daily mail.

Медиками були вивчені результати аутопсії 6 колишніх професійних футболістів з деменцією. В результаті чого з'ясувалося, що у кожного спортсмена є форма захворювання, яка пов'язана з ударами в голову, можливо, через постійну гру головою в м'яч. Лікарі відзначають, що така хронічна травматична енцефалопатія найчастіше зустрічається у боксерів.

Також дослідники попросили 19 футболістів, щоб вони відбили м'яч головою 20 разів. При цьому сила їх удару повинна була бути як при ударі м'яча, вибитого з кутового. Футболісти були протестовані до і після цього, і вчені виявили, що їх тест на продуктивність пам'яті в середньому знизився на 41-67%, хоча це проходило протягом доби.

Відео дня

По відношенню до дітей, ситуація ускладнюється тим, що дитячий мозок ще розвивається. Тому вчені наполягають на тому, що діти повинні уникати практики грати головою в м'яч велику кількість разів в день. Вони прийшли до висновку, що безпечно для юного футболіста не більше 5 ігор в головою протягом доби.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, як стать майбутньої дитини впливає на здоров'я матері.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки