Вчені з'ясували, чи може гра в футбол стати причиною травми мозку у дитини

9,5 т.
Вчені з'ясували, чи може гра в футбол стати причиною травми мозку у дитини

Британські вчені з'ясували, що для того, щоб уникнути травми мозку, під час футбольного матчу дітям не можна грати головою більше 5 раз.

Про це пише Daily mail.

Медиками були вивчені результати аутопсії 6 колишніх професійних футболістів з деменцією. В результаті чого з'ясувалося, що у кожного спортсмена є форма захворювання, яка пов'язана з ударами в голову, можливо, через постійну гру головою в м'яч. Лікарі відзначають, що така хронічна травматична енцефалопатія найчастіше зустрічається у боксерів.

Також дослідники попросили 19 футболістів, щоб вони відбили м'яч головою 20 разів. При цьому сила їх удару повинна була бути як при ударі м'яча, вибитого з кутового. Футболісти були протестовані до і після цього, і вчені виявили, що їх тест на продуктивність пам'яті в середньому знизився на 41-67%, хоча це проходило протягом доби.

По відношенню до дітей, ситуація ускладнюється тим, що дитячий мозок ще розвивається. Тому вчені наполягають на тому, що діти повинні уникати практики грати головою в м'яч велику кількість разів в день. Вони прийшли до висновку, що безпечно для юного футболіста не більше 5 ігор в головою протягом доби.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, як стать майбутньої дитини впливає на здоров'я матері.