Названо життєво необхідні продукти для вагітних
Речовини, які містяться в жирній рибі і насінні льону, є життєво важливими для вагітних жінок і їхніх малюків.
До такого висновку прийшли вчені, провівши дослідження. У ньому взяли участь майже 2000 мам і їхні діти з першого триместру вагітності до 5-річного віку, повідомляє Medical Хpress.
За даними фахівців, жирні кислоти омега-3 знижують ризик депресії для мами, а дитина отримує хорошу масу тіла. Також поліпшуються розвиток і функції мозку.
Читайте: Комаровський сказав, із якого віку дітям можна давати планшет
Вчені виявили, що сполуки, які містяться в рибі, також покращували когнітивні функції і захищали від ознак аутистичного спектру. Ефект був помічений, коли мати з'їдала до 85 грам риби щодня.
Як безпечні джерела омега-3 експерти радять використовувати:
лосось (за можливості, дикий);
анчоуси;
сардини;
форель;
мідії, вирощені на фермі.
Раніше MedOboz писав, що у дітей, мами яких у перші три місяці вагітності вживали в їжу горіхи, краще розвинена пам'ять, більш високий рівень уваги і мислення.